Mitä ravitsemusasiantuntija syö päivässä?

10.7.2018

Terveellisen ja tasapainoisen ruokavalion laatiminen ja sen seuraaminen on monille haasteellista. Tässä asiantuntijan – varmasti terveellinen ruokavalio, joka voi toimia inspiraationa monille meistä. Ravitsemusasiantuntija Abbey Sharp valaisee omalla, päivän ruokavaliollaan, josta kannattaa poimia vinkkejä.

5.30 Kahvi ennen aamutreenejä

Ilta meni myöhäksi, joten tarvitsin hiukan jotain ennen treenejä. Käytän Nespresso-keitintä, jolla valmista laten yhdellä espressoannoksella ja mantelimaidolla. Tämän jälkeen on voimaharjoitusten vuoro.

7.30 Proteiinipitoinen välipala treenien jälkeen on tärkeää muistaa

Olen tyypillisesti todella nälkäinen treenien jälkeen ja tarvitsen proteiinia nopeasti. Päätin sekoittaa proteiinijauheen smoothien sekaa, koska perinteinen vesi+jauhesekoitus on mielestäni liian kalkkista. Smoothieeseen sekoitin 2 dl kreikkalaista jogurttia, 4 dl mantelimaitoa ja 2 dl pakastemarjoja.

10.30 Aamiainen on katettu

Edessä on videopalaveri, joten tarvitsen jotain melko nopeasti. Sekoitin kaurapuuron ainekset kulhoon, laitoin sen mikroon ja sillä välin paistoin kananmunia kookosöljyssä. Tämän jälkeen sekoitan valkuaiset kaurapuuroon ja lisään vielä päälle banaania ja mantelimaitoa.

12.30 Ennakkoon valmistettu lounas

Viikonloppuna grillaan yleensä kanaa, pihviä ja katkarapuja, jotka paloittelen ja säilön valmiiksi sopivan kokoisiin pakastepusseihin. Paloittelen valmiiksi myös vihanneksia ja valmistan suuren annoksen riisiä, quinoa tai bataattia, joten ne ovat näppärästi valmiina, kun niitä tarvitsen. Viimeksi käytin valmiiksi tekemääni quinoa. Paistoin ensin oliiviöljyssä valmiita papu- ja paprika-annoksia, sitten lisäsin valmistamiani kanan viipaleita, 1 dl quinoa ja hiukan soijakastiketta sekä chilikastiketta.

15.00 Välipala-aika

1 dl kreikkalaista jogurttia ja päälle 1 tl hunajaa sekä täysjyvämuroja. Tämä on minun lempivälipaloja, koska se sisältää paljon proteiinia ja kuituja ja ehkäisee nopean energiatason laskun.

18.00 Vielä pieni välipalaa ennen illallista

Ok. Pidän välipaloista ja tarvitsen hiukan energiaa ennen kuin alan valmistamaan illallista tai muuten herkuttelen koko kokkauksen ajan eikä ruoka enää maistu sitä tarjoiltaessa. Annostelen 2 rl mantelivoita ja suunnittelen laittavani sen sellerin päälle, mutta syön sen kuitenkin suoraan sormistani. Sormet ovat muutenkin paras tapa syödä mantelivoita. Itse voisin syödä sitä pitkin päivää suoraan purkista, joten on tärkeää, että annostelen sitä valmiiksi. Tämä on loistavaa lohturuokaa ja auttaa minua rauhoittumaan kiireisen päivän jälkeen ja se myös antaa energiaa, että jaksan tehdä tarvittavat kotityöt.

20.00 Illallinen

Haluan viettää mahdollisimman paljon aikaa kihlattuni kanssa, kun hän tule illalla kotiin, joten yritän olla mahdollisimman nopea ruoan esivalmistuksen suhteen. Yritän myös valmistaa ruokia, jotka eivät sisältäisi niin paljon hiilareita, koska en iltaisin enää treenaa, enkä siksi tarvitse ylimääräistä energiaa. Kesäkurpitsanuudelit ovat meidän perheessä erittäin suosittuja. Jääkaapissa oli hiukan jauhelihan jämiä viikonlopusta, joten käytin niitä kastikkeen tekemiseen. Ruskistin lihat sienien kanssa. Sitten lisäsin 2 dl itsetehtyä tomaattikastiketta, jota olen tehnyt pakastimeen valmiiksi. Annan kastikkeen hetkisen porista ja sitten lisään nuudelit, joiden valmistumisessa kestää vain pari minuuttia. Jaan sitten annoksen kahdelle lautaselle ja lisään parmesanjuustoa. Rakastan tätä ruokaa koska se on lihaisaa ja samalla se tuntuu niin kevyeltä.

21.00 Pieni ja nopea välipala

Tarvitsen pienen välipalan ennen nukkumaanmenoa. Se on enemmänkin psyykkinen juttu, enkä myöskään tahdo mennä nälkäisenä nukkumaan. Tämä voi kuulostaa hassulta, mutta mieheni ei pidä pureskeluäänistä, joten yritän valita ruokia, joista ei lähtisi niin kova meteli, kuten juustoa. Otanin yleensä pari juustopalloa sänkyyn mukaan, kun katsomme telkkaria.

22.00 Iltapalan vuoro ennen nukkumaanmenoa

Tämä on minun ehdoton iltapalasuosikkini. Sekoitan keskenään 1 dl raejuustoa, 1 dl marjoja ja 3 rl pilkottuja manteleita. Raejuusto sisältää proteiinia, joka on hitaasti sulavaa ja sen avulla varmistan, etten herää nälkäisenä kesken yötä. Olen myös huomannut, että tällä on minulle rauhoittava vaikutus ja syönkin tällaisen annoksen aina, ennen kuin pesen hampaat ja menen nukkumaan.

Katso lisää uutisia aiheesta terveys & hyvinvointi!

Lähde: self.com
Kuva: Unsplash / Caroline Attwood