Suolakurkun mehua voi käyttää monin tavoin – älä heitä pois

29.6.2024

Suolakurkut herättävät ihmisissä monenlaisia tunteita. Ne ovat taipuisia ja suolaisia ja niitä voidaan maustaa loputtomin eri tavoin – sokerisiksi, mausteisiksi tai happamiksi. Niistä nauttiminen vaatii omanlaistaan makua. Mutta meille, jotka rakastamme suolakurkkuja, suolakurkut ovat yksiä hienoimmista asioista elämissämme.

Me uskomme niiden aisteja herättävään vaikutukseen, lisäämme niitä drinkkeihimme ja jopa uppopaistamme niitä ja napostelemme suihimme! Suolakurkkujen puolestapuhujille on tärkeää näyttää maailmalle, miksi nämä suolaiset ja maukkaat kurkut ovat parasta maailmassa.

On selvää, että suolakurkuista puhuttaessa aihe keskittyy pääosin ruokaan ja niiden makuun. Nyt meillä on kuitenkin täysin uusi lähestymistapa: suolakurkkumehu. Useimmat meistä heittää suolakurkkupurkin pois sen tyhjennyttyä kurkuista. On kuitenkin havaittu, että se on todellista tuhlausta; vanhasta suolakurkkumehusta voi kaivaa esiin valtavasti erilaisia hyötyjä. Tässä muutama niistä:

Lue lisää: 5 raaka-ainetta, joilla on yllättäviä terveysvaikutuksia

 

Hyöty #1: Närästyksen helpottaminen

 

Närästys on epämiellyttävä, polttava tunne, jota monet kokevat liiallisen syömisen tai mausteisen/hapokkaan ruoan syömisen jälkeen.

Sitä voisi kuvitella, että suolakurkkumehu vain pahentaisi ongelmaa, mutta tosiasiassa hörppy suolalientä on luotettava apukeino närästyksen hoitoon.

Yllättäen juuri kovin hapokas etikka on se ainesosa, joka aiheuttaa närästyksen lievenemisen.

Tiede ei ole vielä selvittänyt tarkalleen etikan ja närästyksen yhteyttä, mutta kyse saattaa olla siitä, että etikka edistää antasidien kehittymistä vatsassa.

Antasidit auttavat happotasapainon tasapainottamisessa elimistössä.

 

Hyöty #2: Palaneen ihon rauhoittaminen

 

Olen kokenut elämässäni lukuisia kivuliaita auringonpolttamia ja yleensä tartun aloe vera-voiteeseen helpottaakseni tuskaani.

On kuitenkin havaittu, että suolakurkkumehu voisi myös ajaa saman asian.

Aloe vera viilentää palanutta ihoa ja edistää uuden, terveen ihon kasvamista, mutta suolakurkkumehu tulee tarpeeseen, jos palanut iho pistelee tai kutiaa pahasti.

Vaikutus johtuu mehun sisältämästä suolasta ja etikasta, jotka poistavat kutinan välittömästi.

 

Hyöty #3: Lihasten rentouttaminen

 

Jos treenaa paljon tai kärsit usein lihaskrampeista, olet saattanut kuulla elektrolyyteistä.

Ne ovat mikroravinteita, jotka pitävät synapsimme liikkeellä ja katoavat, jos hikoilemme tai muuten menetämme nestettä.

Ilman elektrolyyttejä lihaksemme kramppaavat ja lopettavat vastaamasta käskyihimme.

Onneksi suolakurkkumehu on täynnä elektrolyyttejä, kuten natriumia ja potassiumia, joiden nauttiminen veden kanssa voi palauttaa elimistösi vireystilan urheilujuoman tapaan ja näin pysäyttää krampit.

 

Hyöty #4: Kurkkukivun helpottaminen

 

Me kaikki kärsimme joskus kurkun arkuudesta, eikä vaiva ole aina kovinkaan mukava.

Niin kauan, kun kyse on vain arasta kurkusta, eikä mistään vakavammasta, voi vaivaa hoitaa muutamalla simppelillä kotikonstilla. 

Lämmintä suolavettä suositellaan usein basillien tappamiseen ja pH-tasapainon saavuttamiseen. Suolaveden sijaan kannattaa harkita laimennettua ja lämmintä suolakurkkumehua, jota nauttimalla voit hyödyntää mehun sisältämän etikan tasapainottavat ominaisuudet.

Lue lisää: Nämä 6 ruokaa auttavat torjumaan flunssaa

 

Hyöty #5: Kuparipannujen puhdistaminen

 

Jos kokkaat kuparipohjaisilla kattiloilla, olet saattanut kokea tuskaisia hetkiä niiden puhdistamisen kanssa.

Voit kuitenkin sanoa nyt ongelmille hyvästit, sillä suolakurkkumehun ja jynssäyksen avulla pääset eroon kuparin keräämästä tummasta väristä.

Etikkahappo porautuu lian läpi ja suolan sekä hapon yhdistelmä reagoi juuri sopivasti niin, että kokkausvälineesi puhdistuvat kuin salamaniskusta.

 

Hyöty #6: Kasvien lannoittaminen

 

Kesän lähestyessä innokkaimmat puutarhurit ovat jo laittaneet kukkapenkkejänsä ja vihannesviljelmiään kesäkuntoon.

Viimeisin mullistus puutarhureiden maailmassa on kuitenkin suolakurkkumehu, joka voi tehdä yksikätisimmästäkin ihmisestä oikean viherpeukalon.

Kasveille, joille sopii etikkahappo, voi suolakurkkumehu tarjota paljon kaivatun ruiskeen kasvuvaiheessa.

Kannattaa kuitenkin tarkastaa maaperä ja tutkia viljelyskasvisi ominaisuudet, ennen kuin alat kaataa suolakurkkumehua niiden päälle.

 

Hyöty #7: Maustaminen

 

Saatat kokea hienoista pettymyksen tunnetta aina, kun suolakurkkupurkeistasi loppuu kurkut. Hätä ei ole kuitenkaan tämän näköinen, sillä tyhjästäkin purkista voi olla paljon hyötyä.

Tutki jääkaappisi ja etsi jämävihanneksia, jotka pitäisi syödä.

Kuivumisen partaalla olevia porkkanoita, ylijäämäparsakaalia tai porkkanoita; kaikki ne voi upottaa purkkiin jääneeseen suolakurkkumehuun ja laittaa jääkaappiin yön yli.

Seuraavana päivänä pääset nauttimaan herkullisista ”omatekoisista” säilykkeistä!

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Little Things
Lähde: Artikkelikuva: Pixabay.com / Photo-Mix