Onko työpöytäsi täynnä paperinpalasia, kahvikuppeja, kirjekuoria ja kuihtuneita kasveja? Sen sijaan, että olet laiska, saatatkin olla luova nero.
Hulluuteen on olemassa menetelmä
Maailmassa, jossa ’siisteys on jumalallista’ on arvossa pidetty sanonta, sotkuista henkilöä voidaan pitää laiskana. Mutta tuoreen tutkimuksen ansioista tutkijat ovat huomanneet, että tähän hulluuteen on olemassa menetelmä.
Todisteena siitä, että työskentely sotkun keskellä on tuottavampaa kuin tarkkuus ja järjestys, Minnesotan yliopiston tutkijat havaitsivat, että luovat nerot suosivat kaoottista työympäristöä.
Lue myös: Luova puuhastelu lisää onnellisuutta
Mielenkiitoisempia ja luovempia ratkaisuja
Testattuaan kuinka hyvin osallistujat keksivät uusia ideoita siistissä ja sotkuisessa ympäristössä, tulokset osoittivat, että vaikka kummassakin ympäristössä osallistujat keksivät saman määrän ideoita, sotkuisessa ympäristössä ideoineiden henkilöiden tuotokset olivat paljon mielenkiintoisempia ja luovempia puolueettomien tuomareiden mukaan.
Lisäksi, tulokset kertoivat, että ihmiset, joilla on sotkuinen työpöytä, ovat alttiimpia ottamaan riskejä, kun siistit ihmiset taasen seuraavat tarkemmin sääntöjä eivätkä yhtä todennäköisesti kokeile uusia asioita.
”Epäjärjestyksessä olevat ympäristöt näyttävät innostavan kokeilemaan perinteistä poikkeavia tapoja tuottaen tuoreita näkemyksiä”, tutkijat kertoivat.
Lue myös: 7 vinkkiä, joilla saat parannettua tuottavuuttasi toimistotyöskentelyssä
Mistä tyhjä / sotkuinen pöytä kertoo?
Mutta miksi näin? Ehkä neroilla on parempaakin tekemistä kuin hautautua monimutkaisiin arkistointijärjestelmiin. Sen sijaan heillä on paperikasojensa alla järjestys, jota ainoastaan he itse ymmärtävät.
Myös Albert Einsteinilla, Thomas Edisonilla ja Steve Jobsilla oli sekasortoiset työtilat.
Itse asiassa, ajatus siitä, että siisti pöytä tuottaa tehokkaita työntekijöitä, on 1900-luvun puolivälin ideologiaa.
Historiallisesti nerot on aina kuvattu sotkuisen pöydän ääressä, josta Einstein tunnetusti huomautti: ”Jos täynnä oleva pöytä on merkki ajatuksia täynnä olevasta mielestä, mistä tyhjä pöytä silloin kertoo?”
Jos siis työtilasi monien muiden tavoin on sotkuinen, älä rasita mieltäsi sillä mitä kollegasi ajattelevat, vaan hyväksy sotkuisuutesi sellaisena kuin sen on – nerokkuutta.