Tutkimus: Viini on hyväksi sydämelle ja verisuonille vain tässä tapauksessa

14.12.2021

Olet varmasti kuullut, että punaviini auttaa sydäntäsi – mutta se saattaa olla totta vain, jos sinulla on tapana myös kuntoilla, kertoo uusi espanjalainen tutkimus. Tässä tutkimuksen tuloksia:

 

Jako punaviini- ja valkoviiniryhmiin

Tutkimus esiteltiin vuoden 2014 ESC:n kongressissa Espanjassa. Tutkimusta varten jaettiin 146 tutkittavaa kahteen ryhmään – punaviini- ja valkoviiniryhmään – ja pyysivät heitä dokumentoimaan, kuinka paljon viiniä ja muita alkoholijuomia he joivat, mitkä heidän kuntoilutottumuksensa olivat, mitä he söivät ja mitä lääkkeitä he ottivat. Tutkijat mittasivat myös osallistujien HDL- (hyvä kolesteroli) ja LDL- (huono kolesteroli) tasoja alussa, sitten uudelleen kuuden kuukauden tutkimuksen jälkeen ja 12 kuukauden tutkimuksen jälkeen.

Lue myös: 5 erinomaista syytä juoda enemmän punaviiniä

 

Maltillisen viininjuonnin vaikutukset

Vuoden maltillisen viininjuonnin jälkeen, osallistujien huonot kolesterolitasot olivat hieman matalammat riippumatta siitä, minkätyyppistä viiniä he olivat kuluttaneet. Kokonaisuudessaan, heidän hyvät kolesterolitasonsa pysyivät muuttumattomina – elleivät he olleet lisäksi kuntoilleet vähintään kahdesti viikossa. Siinä tapauksessa heidän huonot kolesterolitasonsa olivat madaltuneet, hyvät kolesterolitasot parantuneet ja kokonaiskolesterolitasonsa laskenut tutkimuksen lopussa.

Lue myös: Viinin 14 yllättävää terveyshyötyä

 

Miksi liikunta ja viininjuonti ovat hyvä yhdistelmä?

Tutkijat eivät ole varmoja siitä, miksi liikunnan ja viininjuonnin yhdistelmä saattaa parantaa hyvää kolesterolitasoa, ja suunnittelevat jatkotutkimuksia ymmärtääkseen yhteyttä paremmin. Joka tapauksessa – kuulostaa hyvältä tekosyyltä palkita itseään lenkin jälkeisellä viinilasillisella, jos meiltä kysytään! (Pidä kuitenkin huoli siitä, että teet sen vähintään 30 minuuttia hikoilusessiosi jälkeen, välttääksesi negatiivisia seurauksia, kuten lihasvaurioita, veritulppia ja vakavaa kuivumista.)

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Women's Health Magazine
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay