Punaviinin 5 terveyshyötyä

29.5.2024

1. Punaviinillä laihdut rennommin

Kukaan ei tykkää hikoilusta, sillä se iljettävää ja haisevaa hommaa. Onneksi kilojen karistaminen onnistuu myös ilman nihkeää hikoilua. Purduen yliopisto teetti tutkimuksen, jonka mukaan punaviini muodostaa kehoomme kemiallisen yhdisteen, jonka on monissa testeissä huomattu estävän rasvasolujen kasvua ja kehittymistä. Ja kun pidetään kalorimäärät kurissa, niin päästään toivottuihin tuloksiin. Näppärää!

 

2. Punaviini alentaa verenpainetta

Jos pitäisi valita, niin: keinovalot ja härdelli, vai takkatuli ja rauhallinen meininki? Kun otat lasillisen viiniä kotona, niin edistät omaa terveyttäsi. Rauhallinen ympäristö edesauttaa verenpaineen laskemista, ja sydämen sykekin pysyy tasaisempana.

 

3. Punaviini pitää huolta mielenterveydestäsi

Vaikka harrastusten parissa tulee kavereiden kanssa jutusteltuakin, niin eihän se millään voita sitä oikeaa laatuaikaa, joka vietetään ystävien kanssa, viinilasin kera. Kielenkannat irtoavat ja päästään tilittämään oikein kunnolla. Mieli on avoin, elämä kevenee. Koko homma otimii ikään kuin terapiana.

 

4. Punaviini auttaa purkamaan stressiä

Kiire ja stressi pilaavat päivän ja lyhentävät elinikää. Ikävän tunteen saa helposti kitkettyä, kun vaihtaa turhan sättäilyn ja sinkoilun tunnelmalliseen viini-iltaan. Korkki auki, hyvä asento, hyvää musiikkia ja ruokaa = Hyvä mieli = hyvä päivä.

 

5 .Punaviini suojaa flunssalta

Julkisten paikkojen ovenkahvat, liukuhihnat, härpättimet ja kaikenlaiset muut mulinexit vilisevät bakteereja, joten tarvitset hyvän vastustuskyvyn. Ota apuun punaviini, sillä se sisältää antioksidantteja ja nämä veijarit puolestaan suojaavat sinua flunssapöpöiltä!

 

LUE LISÄÄ: TERVEYS JA HYVINVOINTI JUTTUJA

 

Lähde: Me Naiset

Kuva: Unsplash / Aliis Sinisalu

Lue lisää: ruoka & juoma uutisia