Parhaat ruokavinkit kiireiseen päivään – 3 arkea helpottavaa asiaa

7.12.2019

Aamulla herätyskello soi, kahvi valumaan, suihkuun, vaatteet päälle, kamat kasaan ja ovesta ulos. Päivä on täynnä kiirettä, juoksemista, aikatauluttamista. Työpäivät venyvät, tauot jäävät minimiin tai niitä ei ehditä edes pitää. Ruoan syöminen jää toissijaiseksi ja kahvin voimin vedetään työpäivän läpi. Loppupäivästä ihmetellään, miksi päätä särkee ja väsyttää.

Kuitenkin nappastaan taas se yksi kuppi kahvia ja lähdetään jumppaan/treenaamaan. Kotiin päästyämme avataan se jääkaapin ovi ja sieltä äkkiä jotain syötävää. Yleensä ensimmäisenä syödään nälkään monta leipää ja juodaan taas se kuppi kahvia. Kello onkin yhtäkkiä jo niin paljon, ettei enää jakseta alkaa tehdä ruokaa, joten mennään nukkumaan nälkäisinä. Ja aamulla taas sama juttu uudestaan. Kuulostaako tutulta?

Sitten ihmetellään, kun paino nousee tai ei laske mihinkään, rasvaa kertyy kroppaan ja aineenvaihdunta on ihan sekaisin. Liian vähäinen syöminen on hyvin suurelle osalle ongelma, varsinkin meille naisille. Monelle on jäänyt ajatusmalli, että kun ei syö, niin laihtuu, vaikka kropassa tapahtuu ihan päinvastoin. Kun kroppa ei saa tarpeeksi ravintoa, se menee säästötilaan, jolloin rasva pysyy kropassa kiinni ja turvottaa. Paino ei putoa mihinkään. Monille ruokavalio tuottaa ongelmia, kun ei tiedetä, mitä pitäisi syödä, kuinka usein ja kuinka paljon. Tässä muutamia vinkkejä päivän kiireisiin:

1. Osta Blenderi kotiin: Helpottaa kiireisiä aamuja suuresti!

Smoothie tulee näppärästi sheikkerissä ­ varsinkin, jos aamupala meinaa jäädä välistä. Smoothie on helppo saada alas ja valmistamiseen ei kulu aikaa.

2. Pidä laukussa mukana hedelmä ja pieni pussillinen pähkinöitä.

Kiireessä on helppo syödä esim. banaani tai ottaa kouralllinen pähkinöitä. Saat päivään lisää energiaa.

3. Kun menet lounaalle, muista, pelkkä leipä riitä ruoaksi

Satsaa aamupalaan, lounaaseen ja päivälliseen. Aterioitten välistä jättäminen kostautuu sitten suklaapatukoilla ja muilla snackseilla. Kun verensokeri pysyy tasaisena, ei tule suuria mielitekoja.

Muista syödä ja nauttia ruoasta! Suosi terveellisiä vaihtoehtoja. Kun kroppa saa tarpeeksi ravintoa, niin ihmeitä alkaa tapahtua.

Lähde: Pixabay.com

Kirjoittaja:

Olen Laura Hotti, 33-vuotias muutosvalmentaja Espoosta. MInulla on laaja ammattitaito hyvinvoinnin ja itsensä kehittämisen eri osa-alueilta. Olen ammateiltani LCF Life Coach, Personal Trainer, Ravintovalmentaja ja olen työskennellyt monta vuotta kauneudenhoitoalalla. Näen ihmisen kokonaisuutena. Jos jokin palanen puuttuu, emme pysty toimimaan kunnolla. Kaikki lähtee omasta hyvinvoinnista. Anna itsellesi siivet.