Näin voit valmistaa mehua kotona ilman mehupuristinta

5.9.2022

Kun yritämme valmistaa jotain kotona sen sijaan, että menisimme kauppaan ostamaan valmiin tuotteen, voi tuntua siltä, että usein homman hoitaminen vaatii kalliita laitteita tai työkaluja. Kaikilta ei mehustinta kotoa löydy, mutta blenderi sen sijaan löytyy useammasta keittiöstä. Nyt käydään läpi, miten mehun tekeminen onnistuu blenderin avulla, ilman mehustinta. Jos olet aina halunnut maistaa itse tekemääsi mehua, mutta et ole saanut aikaiseksi sitä tehdä, niin nyt kannattaa jatkaa lukemista ja ottaa homma haltuun!

Ainekset:

 • lempihedelmiäsi ja -vihanneksia
 • vettä tarpeen mukaan

Välineet:

 • blender
 • paistinlasta
 • hieno siivilä
 • kulho, jonka päälle siivilä sopii hyvin

Ohjeet:

 1. Esivalmistele hedelmät ja vihannekset huolellisesti: kuori ja siivoa sitrushedelmät, kuori ananas, harjaa juurekset, porkkanat, inkivääri, yms. ja leikkaa pois päädyt. Paloittele kaikki hedelmät ja vihannekset.
 2. Asettele hedelmät ja vihannekset blenderiin yksi kerrallaan, kerroksittain. Asettele mehuisimmat ainekset, kuten sitrushedelmät, päärynät, tomaatit ja kurkut pohjalle ja kovemmat, kiinteämmät ainekset sekä lehtivihannekset päällimmäiseksi.
 3. Sekoita. Jos tekemäsi sekoitus ei meinaa sekoittua tasaisesti, sammuta blenderi ja sekoita käsin lastan avulla. Lisää vettä ja/tai mehukkaampia hedelmiä tarpeen mukaan.
 4. Aseta siivilä kulhon päälle ja kaada seos. Painele lastan avulla saadaksesi kaikki mehut irti. Anna seisoa muutama minuutti, jotta joka tippa mehua tippuu kulhoon.
 5. Kaada lasiin ja nautiskele!

Vinkki:

Muista pestä siivilä välittömästi mehun valmistuksen jälkeen varmistaaksesi, ettei hedelmäliha tartu kiinni pysyvästi. Raavi hedelmäliha pois ja huuhtele siivilä toiselta puolelta, kuin mistä mehu on kaadettu. Harjaa loput jämät pois harjan avulla.

Katso lisää uutisia aiheesta ruoka & juoma!

Lähde: tiphero.com
Kuva: Unsplash / Francesca Hotchin