Marttojen vinkit: näin saat einesruoasta terveellisempää ja näyttävämpää

6.7.2018

Iltasanomien haastattelema Tuula Kylä-Laaso kertoo, että einesruokaa kannattaa nauttia mahdollisuuksien mukaan ravitsemussuositusten mallia noudattaen. Saat annoksista monipuolisempia lisäämällä proteiini- ja hiilihydraattipitoiselle lautaselle lisäksi kasviksia.

“Salaatti on suo suositeltava lisä kaikille einesruoille. Täytä puolet lautasesta kasviksilla, joko vihersalaatilla tai kypsennetyillä vihanneksilla,” Kylä-Laaso toteaa.

Mauttomien einesruokien tuunaukseen Kylä-Laasolla on ideoita. Samalla hän muistuttaa, että lisämakua ruokaan tuovat ainekset lisäävät myös annoksen energiasisältöä.

1. Lisää valmisruokaan lämmitysvaiheessa makuja vahvistavia aineksia. Siirappi mehevöittää kaalikääryleet ja voisula maksalaatikon. Lisää annokseen tuoreita tai pakastettuja marjoja.

2. Kokeile einesruokien joukkoon maustekastikkeita. Valmis laatikkoruoka saa lisämakua esimerkiksi makeasta chilikastikkeesta.

3. Tuunaa einespasta lämmitysvaiheessa esimerkiksi juustolla. Pieni pala parmesaania tai sinihomejuustoa maustaa ruoan uudenlaiseksi.

4. Keitot voi tuunata paremmaksi nokareella sulate- tai tuorejuustoa. Keittoihin voi lisätä myös esimerkiksi keitettyä kananmunaa tai raejuustoa.

5. Kala- ja kasviruoat piristyvät pienellä sitruunamehutilkalla ja yrteillä tai sitruunalla maustetulla, sulatetulla voilla tai öljyllä.

Katso lisää uutisia aiheesta ruoka & juoma!

Lähde: iltasanomat.fi / Martat
Kuva: Unsplash / rawpixel