Kesämökki

Mitä tehdä kesämökillä sadepäivinä?

7.7.2023

Kesämökkeily on varmasti monen suomalaisen suosikkiasia kesällä, ja miksei toki muinakin vuodenaikoina. Se on loistava tapa päästä irti arjesta ja rentoutua lomalla tai viikonloppuisin. Aina sää ei kuitenkaan suosi mökkeilijöitä, vaan aikaa voi joutua viettämään sisätiloissa, etenkään jos sateiset kadut eivät houkuttele lähtemään ulos. Tähän artikkeliin olemme koonneet muutamia sellaisia asioita, joilla voi viihdyttää itseään ja muita, silloin kun sää on surkea.

Sarja- tai elokuvamaratonin pitäminen

Sateisena päivänä ei ainakaan tarvitse potea huonoa omaatuntoa siitä, että käpertyy sohvalle katsomaan erilaisia tv-sarjoja tai elokuvia. Ne ovat nimittäin täysin sallittuja. Huono sää on mitä mainiointa aikaa alkaa katsomaan jotain uutta sarjaa tai mukaansatempaavaa elokuvaa. Etenkin silloin, kun sataa koko päivän, voi vaikka viettää kunnon elokuva- tai sarjamaratonin.

Erilaisten pelien pelaaminen yhdessä ja yksin

Sateinen päivä on myös loistava syy pelata erilaisia pelejä. Kuka muka olisi unohtanut esimerkiksi vanhat kunnon lautapelit? Monien mökkien varastoissa näitä varmasti on jo valmiina tai jos ei muuta, niin ainakin pelikortit löytyvät varmasti. Lautapelit ovat hauskaa viihdettä kaksin tai porukalla aivan kuten eriilaiset korttipelitkin.

Verkossa pelaaminen ja videopelit toki seuraavat myös toisinaan kesämökille asti ja niistäkin saa mukavasti viihdettä sadepäivien ajaksi. Tänä päivänä teknologia mahdollistaa konsolipelienkin pelaamisen ilman itse pelikonsolia, sillä pelkkä hyvä nettiyhteys riittää pääsemään eri pelivalmistajien pilvipalveluun. Toisaalta itseään voi myös viihdyttää monien muiden verkossa pelattavien pelien kesken, kuten vaikka Nopein.net -sivustolla. Kolikkopelien pyöräyttely nettikasinoilla on mukavaa ja hauskaa ajanvietettä, erityisesti sateinsena päivänä.

Kupponen kuumaa sohvalle käpertyneenä

Mikäli olisikaan parempaa kylmänä sateisena päivänä kuin napata kuppi kuumaa teetä, kaakaota tai kahvia ja käpertyä sohvalle viltin alle loikoilemaan. Samalla voi itselleen napata jonkun hyvän kirjan luettavaksi. Ne ovat loistavaa ajanvietettä, joissa voi helposti vierähtää muutama tunti.

Kirjoja voi myös lukea äänikirjoina tai vaihtoehtoisesti voi myös kuunnella jotain mielenkiintoista podcastia. Lukemisen lisäksi kuuman juoman äärellä onnistuu kätevästi myös ristikkolehtien ja sudokujen täyttäminen. Samalla saa mukavasti treeniä myös aivoille.

Uusien reseptien kokeileminen

Mikä olisikaan parempaa yhdessä tekemistä kuin uusien reseptien kokeileminen? Kokkaustaitojaan voi testailla niin kreikkalaisen, thaimaalaisen kuin vaikka nepalilaisen ruoan parissa. Vaihtoehtoisesti voi myös leipoa pullaa tai kokeilla jotain uutta kakkureseptiä. Toisaalta lettukestitkään eivät aina vaadi aurinkoista päivää, vaan niitä voi paistaa kaikessa rauhassa sateisena päivänä.

Tee kotitreeni mökillä tai meditoi sateen ropistessa

Sateinen päivä ei estä treenaamista, sillä vaikkei salille mieli lähde ajamaan sateessa, niin kotonakin voi tehdä erilaisia treenejä. Netistä löytyy monia erilaisia treeniohjeita, joista hakea motivaatiota. Salilla käyvät saavat samalla myös vähän toisenlaisen treenin mikä tuo kivaa vaihtelua.

Vaihtoehtoisesti, jos tuntee olonsa väsyneeksi tai stressaantuneeksi, voi myös keskittymään ihan vain rentoutumisharjoituksiin, kuten meditaatioon. Mikä sen parempaa kuin rentoutua tai meditoida samalla, kun sade ropisee mökin katolle.

Sadepäivät eivät haittaa mökillä viihtymistä

Sadepäivistä ei taatusti ole mökillä ollessakaan haittaa, sillä tekemistä voi riittää silti. Oli mökillä sitten viettämässä aikaa yksin tai yhdessä, on paljon asioita, joita voi tehdä ajan kuluksi. Ei ole väliä vaikka sade kestäisi tunnin pari tai vaikka koko päivän. Huono sää ei aina ole este lähteä mökille.

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia