16 Ilkeän ihmisen ominaisuutta

16.1.2019

Ilkeä ihminen on yksinkertaisesti pahansuopa ja saa mielihyvää muiden kärsimyksestä. Ilkeydelle on vaikeaa antaa yksinkertaista määritelmää, mutta ilkeän ihmisen tunnistaa kyllä helposti, kun sellaisen näkee.

Ilkeitä ihmisiä on kaikkialla: kouluissa, kirkoissa, kaupungilla, kodeissamme. Heiltä ei voi välttyä missään. Jotta tunnistaisit ilkeän ihmisen paremmin, kerromme seuraavaksi 16 ilkeille ihmisille ominaista piirrettä:

 

 1. He nauttivat muiden epäonnesta.

Ilkeä ihminen on onnellisimmillaan muiden epäonnistuessa. Kyse voi olla uutisten kertomasta luonnonkatastrofista tai draamasta lähipiirissä.

Ilkeä ihminen unohtaa omat murheensa nähdessään muiden kärsivän. Valitettavasti ilkeä ihminen saattaakin tästä syystä aiheuttaa tarkoituksenmukaisesti kärsimystä läheisilleen.

On tärkeää tunnistaa ilkeä ihminen ennen kuin pahoja asioita tapahtuu. Jos ilkimys ei saa iloa mistään muusta kuin muiden surusta, on häntä siinä vaiheessa enää vaikea pelastaa.

 

 1. He ovat kontrolloivia.

Kaikki ilkeät ihmiset ovat kontrolloivia. Kyse ei kuitenkaan ole vain läheisten ihmisten kontrolloimisesta. Ilkeä ihminen tuntee olonsa epämukavaksi, jos hän ei kontrolloi kaikkea mahdollista elämässään.

Pahansuovat ihmiset eivät suostu antamaan mitään elämästään muiden vastuulle. Pakkomielteensä takia ilkimys voi esiintyä kohteliaana ja täsmällisenä. Mutta kun päästät hänet lähemmäs itseäsi, saattaa hän ottaa myös sinun elämäsi kontrolliinsa.

Jos kieltäydyt toteuttamasta ilkeän ihmisen toiveita, ei se välttämättä johda suoraviivaisiin tai fyysisiin reaktioihin. Lyömisen sijaan hän saattaa iskeä sydämeesi satuttamalla sinua henkisesti.

 

 1. He ovat patologisia valehtelijoita.

Me kaikki valehtelemme joskus. Joskus valheet ovat isoja ja joskus pieniä. Mutta vaikka kaikki valehtelevat välillä, emme me kaikki ole valehtelijoita.

Valehtelijat ovat oma lajinsa. He valehtelevat patologisesti, jatkuvasti ja joskus tajuamattaan. Ilkeä valehtelija valehtelee usein niin paljon, että he alkavat uskoa omiin valheisiinsa.

Jotkut ilkimykset valehtelevat vain vähän ja venyttävät totuutta vaikuttaakseen vahvemmilta, viisaammilta tai paremmilta. He saattavat myös kertoa valheita läheisistään.

Jos ilkeä ihminen jää kiinni valheesta, ei hän myönnä sitä. Hän yrittää tällöin vääristellä totuutta ja saada myös muut uskomaan valheisiinsa.

 

 1. Tunnet olosi kummalliseksi heidän seurassaan.

Ilkeä ihminen nostaa karvasi pystyyn, vaikka hän ei olisi vielä tehnytkään mitään pahaa. Ilkeän ihmisen tunnistaa pelkästään hänen luomastaan energiasta.

Usein varmin merkki jonkun ilkeydestä on se, ettet vain tunne oloasi hyväksi hänen seurassaan. Kun yrität kertoa siitä muille, saatat kuulostaa hullulta. Mutta usko vaistoosi äläkä välitä muiden mielipiteistä. Jos paljastuu, että olit väärässä, pyydä anteeksi. Mutta parempi katsoa kuin katua.

 

 1. He johtavat sinua harhaan.

Ilkeä ihminen saa voimansa kontrollista. Kontrolloidessaan kaikkea mahdollista ilkimys saa tahtonsa läpi lähes aina. Tämä ilmenee myös siinä, kuinka ilkeä ihminen saa sinut ajattelemaan tietyllä tapaa itsestäsi, läheisistäsi tai itse ilkimyksestä.

Harhaan johdattaminen voi ilmetä monella eri tapaa, kuten vääristämällä toisten sanomisia, valehtelemalla tai totuuden muuttamisella, Lopputuloksena maailma muuttuu ilkeän ihmisen haluamaan suuntaan.

 

 1. He eivät kadu mitään.

Pahinta kaikessa on se, että ilkeät ihmiset eivät kadu mitään.

Jos syytät heitä tunteettomuudesta, he väittävät vastaan ja yrittävät saada sinut uskomaan asioista toisin. Tällä tavoin he yrittävät ylläpitää kontrollia ja välttää heikkouden ilmaisemista anteeksipyynnöllä.

 

 1. He ovat julmia.

Tähän asti olemme käsitelleet lähinnä hienovaraisempia tapoja tuoda ilkeyttä esiin. Kaikki ilkimykset eivät kuitenkaan ole yhtä hienotunteisia.

Nämä ihmiset voivat olla julmia monella tapaa, esimerkiksi tappelemalla ja satuttamalla rakkaita ihmisiä. Ilkeät ihmiset ovat usein omien vankiloidensa vankeja, minkä takia he nauttivat niin paljon muiden kärsimyksestä.

Jos elämässäsi on julma ihminen, pyri pääsemään hänestä eroon mahdollisimman pian. Jonakin päivänä julmuus voi nimittäin muuttua erittäin vakavaksi.

 

 1. He ovat vastuuttomia.

Ilkeä ihminen ei ole kuullutkaan moraalista. Hän tekee mitä haluaa eikä ota vastuuta aiheuttamastaan kivusta ja mielipahasta. Jos ilkeä ihminen kohtaa syyttelyä, siirtyy hän heti puolustuskannalle.

Hän rakastaa syyllisyyden siirtämistä muiden harteille eikä ymmärrä anteeksipyynnön merkitystä. Hänen mielestään anteeksi pyytäminen ilmaisee heikkoutta.

 

 1. Heidän ystävänsä ja perheensä varoittavat sinua.

Usein yksi ensimmäisiä merkkejä jonkun ilkeydestä on se, että hänen ystävänsä tai perheenjäsenensä antavat varoitusmerkkejä häneen liittyen. He saattavat esimerkiksi kertoa esimerkiksi ex-kumppaneista, jotka ovat lähteneet lätkimään kyllästyttyään ilkeyteen.

Jos huomaat varoitusmerkkejä, kannattaa perääntyä mahdollisimman nopeasti potentiaalisen ilkimyksen luota. Usein hänelle läheisimmät ihmiset tuntevat hänet nimittäin parhaiten.

 

 1. He ovat huonoja ystäviä.

Jos ilkeä ihminen haluaa olla ystäväsi, on hänellä silloin joku taka-ajatus. Hän tulee olemaan vierelläsi vain silloin, kun sinulla menee hyvin. Kun elämäsi alkaa potkimaan, ei ilkeää ystävääsi näy mailla halmeilla.

 

 1. He ovat rasistisia, seksistisiä, homofobisia tai kiihkoilijoita.

Pahat menestyvät, kun hyvät asetetaan vastakkain. Tästä syystä diktaattoreita on olemassa: he keskittyvät ihmisten eroavaisuuksiin ja asettavat heidät vastakkain.

Usein keinoina ovat kansanryhmän kiihottaminen, homofobia, seksismi, rasismi tai fasismi. Ihmiset, jotka käyttävät edellä mainittuja menetelmiä oman etunsa tavoitteluun, ovat yksinkertaisesti ilkeitä.

 

 1. He ovat manipuloivia.

Ilkeät ihmiset osaavat esiintyä niin kiltteinä kuin pahansuopinakin. Ilkeän ihmisen kiltteys eroaa kuitenkin normaalista kiltteydestä siinä, että sillä on hintansa. Useimmiten ilkeä ihminen on kiltti sinulle vain silloin, kun hän haluaa sinulta jotain myöhemmin, esimerkiksi rahaa, palveluksia tai seksiä.

Tee siis selväksi, ettei sinua voi manipuloida kiltteydellä ja että kiltteydellä ei ole hintaa. Aidosti kiltit ihmiset eivät odota mitään takaisin kilttien tekojensa vastikkeeksi.

 

 1. He vähättelevät sinua.

Yksi pahimpia ilkeiden ihmisten manipulaatiokeinoja on tunteiden manipulointi. Usein tämä ilmenee vähättelynä.

Vähättelyä on monenlaista. Se voi olla uhriutumista silloin, kun et ole tehnyt mitään väärää. Se voi olla ulkomuodon, mielipiteiden, mielenkiinnon kohteiden, toiveiden, tavoitteiden, ystävien tai vaikkapa kodin halveksumista. Ilkeän ihmisen mielestä käytännössä mitä tahansa voidaan vähätellä.

Älä anna ilkimyksen vaikuttaa itsetuntoosi. Vastaa hänelle yksinkertaisesti, että olet tyytyväinen elämääsi ja se on sinulle tärkeintä.

 

 1. He hämmentävät ja aiheuttavat konflikteja.

Vastakkainasettelun lisäksi ilkeät ihmiset rakastavat hämmennyksen ja konfliktien aiheuttamista. Mitä epävarmempi ja pelokkaampi olet, sitä enemmän valtaa ilkeällä ihmisellä on. Voit taistella vastaan pyrkimällä olemaan henkisesti vahva ja itsevarma, vaikka et aina ymmärtäisikään mitä on tekeillä.

Usein ilkeät ihmiset ovat niitä, jotka aloittavat hämmennyksen elämässäsi. Älä siis vajoa ansaan, vaan pidä pääsi kylmänä. Suhtaudu pieniinkin ristiriitoihin ja epävarmuuksiin selkeillä ajatuksilla.

 

 1. He elävät kaksoiselämää.

Ilkeä ihminen ei ikinä paljasta todellisia kasvojaan. On itse asiassa vähättelyä väittää, että ilkimys eläisi kaksoiselämää; todellisuudessa hän elää sataa eri elämää.

Ilkeä ihminen muuttuu aina tilanteen mukaan sellaiseksi kuin haluaa. Hän on erilainen toisten ihmisten seurassa. Heillä on tarkoin muunneltu menneisyys ja henkilökuva, jota he pitävät yllä. Ainoa yhdistävä tekijä ilkimyksillä on se, että kukaan ei tiedä, keitä he oikeasti ovat.

 

 1. Heillä ei ole rajoja.

Ilkeät ihmiset ovat sinnikkäitä, intensiivisiä, takertuvia ja teeskenteleviä. He ovat monella tapaa kuin bumerangeja: vaikka kuinka kovaa yrittäisit heittää heidät elämästäsi ulos, palaavat he aina tavalla tai toisella luoksesi.

Ilkeä ihminen löytää aina tavan saada sinut avaamaan oven ja päästämään hänet takaisin sisään. Jos siis onnistut pääsemään eroon ilkimyksestä, pyri jatkossa parhaasi mukaan pitämään hänet kaukana itsestäsi, äläkä vastaa yhteydenottoihin.

Ilkeä ihminen voi muuttua, mutta vain omasta tahdostaan. Häntä ei voi pakottaa muuttumaan. Muutos tapahtuu vain, jos ilkimys avaa sydämensä ja kohtaa omat tekosensa ja ajatuksensa.

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Your Tango
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay