Kuinka olla negatiivinen tajuamatta sitä edes itse? – 5 tapaa

8.7.2017

Pidämme usein itseämme positiivisina ihmisinä, mutta se ei tarkoita, ettei meillä olisi ajoittaisia negatiivisiakin ajatuksia. Tässä on 5 yleistä tapaa, joilla päästämme negatiivisuuden hiipimään elämiimme ja kuinka päästä siitä eroon.

 

Muiden ihmisten tyrmääminen palavereissa

Tyrmäämisen ei edes tarvitse olla valju kommentti, kuten “eh, toi on aika huono idea”, jonka sanot kollegalle. On paljon huomaamattomampiakin keinoja alentaa muita ihmisiä kokouksessa. Ajattele sanattomia tekoja kuten oman läppärin tuijottaminen tai muiden keskeyttäminen ennen kuin he ehtivät sanoa sanottavansa. Vain pieni hymy tai nyökkäys voi antaa toiselle ihmiselle rohkeutta ilmaista oma asiansa tai ideansa, mikä edistää myös kokouksen ilmapiiriä.

 

Avautuminen liian usein ystävillesi 

Menette kaveriesi kanssa yksille ja puhe siirtyy välittömästi omiin työturhautumisiisi tai kuinka uusi miehesi aiheuttaa sinulle ongelmia. On totta, että meidän kaikkien pitää päästellä höyryjä välillä, mutta sen ei pitäisi vaikuttaa ihmissuhteisiisi. Ennen kuin lähdet purkautumaan täydellä voimalla ystävillesi, mieti a) haluatko todella käydä ne asiat uudelleen läpi ja b) miltä tuntuisi, jos ystäväsi tekisivät sinulle myös samoin. Sitä paitsi, eikö olekin paljon mukavampaa jutella tulevasta ulkomaanmatkasta tai Täydellisten Naisten uusimmasta jaksosta?

 

Vahingonilon tunteminen

Miksi tuntuukin niin hyvältä kuunnella vanhan kämppäkaverisi likaisesta erosta likaisia yksityiskohtia? Ja miksi onkin niin riemastuttavaa nähdä toisen ihmisen kaatuvan? Okei, ennen kuin tunnet itsesi kamalaksi ihmiseksi, on syytä kertoa, että vahingonilo on ihmiselle täysin luonnollista. Ja kyllä, se voi olla mukavaa vaihtelua niistä ongelmista, jotka sinua oikeasti vaivaavat, mutta vahingonilokin on parhaimmillaan ohimenevää. Kannattaakin käyttää sen viemä aika ja energia mieluummin itseesi.

 

Jatkuva muistuttaminen siitä, kuinka kiireinen olet

Kyllä, olemme kaikki kiireisiä – käytännössä koko ajan. Joten puhuminen aiheesta onkin, kuin muistuttaisit itsestäänselvyyksistä uudelleen ja uudelleen. Käytä vaivalla ansaitsemaasi vapaa-aikaasi tehden asioita, joista oikeasti nautit, kuten lukemalla hyvää kirjaa tai nauttimalla viiniä kylpyammeessa.

 

Asioiden lokeroiminen

Jos sinulla oli vaikea päivä töissä, on vaikeaa tulla kotiin ja olla mököttämättä hieman – tai avautua läheisillesi siitä, kuinka hullu pomosi on. Emme väitä, että sinun tulisi heittää tekohymy kasvoillesi astuessasi kotiisi sisään, mutta negatiivisiin asioihin keskittyminen ei auta asiaa ollenkaan. Siirrä sen sijaan huomiosi asioihin, jotka tekevät sinut onnelliseksi – kuten suloiseen koiraasi, joka istuu jaloissasi odottaen rapsutuksia. Kaikessa on lopulta kyse hetkessä elämisestä.

Lue lisää: hyvä mieli & onni uutisia

Lähde: Purewow.com
Lähde: Artikkelikuva: Pixabay.com / komposita