Näin voit hyödyntää jogurttia, sitruunoita ja currya taistelussa heinänuhaa vastaan

24.7.2018

Oletko kyllästynyt tukkoiseen nenään ja punottaviin silmiin kevät-aikaan? Tässä 5 ruokaa, joita syömällä pystyt lievittämään heinänuhan oireita.

1. Jogurtti

Lääketieteen laitos Vanderbiltin yliopistosta, Tennesseestä julkaisi tutkimuksen, jossa selvisi, että jogurtin syöminen vaikuttaa valkosolujen toimintaan ja tehostaa immuunijärjestelemää, joka lievittää joitain heinänuhan oireita.

2. Hunaja

Paikallisesti tuotettu hunaja helpottaa heinänuhan oireita, koska se sisältää siitepölyä samalta alueelta, jossa oireet ilmenevät. Syömällä paikallisesti tuotettua hunajaa kehosi immuunijärjestelmä toimii tehokkaammin paikallisia allergeeneja vastaan.

3. Sitruuna

Jotkut ihmiset kärsivät bioflavonoidien puutteesta, antioksidantin, joka pitää silmäsi terveinä. Näitä bioflavonoideja löytyy yleensä ruoista, jotka sisältävät paljon c-vitamiinia, kuten sitruunat ja vadelmat.

4. Kurkuma

Kurkuma sisältää aineosaa nimeltään kurkumiini, kemiallista yhdistettä, jolla on tulehdusta ehkäisevä ja allergisia oireita hillitsevä vaikutus. Se estää histamiinien vapautumisen kehosta. Tässä siis yksi hyvä syy lisää syödä currya.

5. Ananas

Ananakset eivät sisällä pelkästään bioflavonoideja, vaan ne ovat myös täynnä bromelaiinia, joka auttaa hajoittamaan limaa ja auttaa nenän tukkoisuuteen.

Katso lisää uutisia aiheesta terveys & hyvinvointi!

Lähde: telegraph.co.uk
Kuva: Unsplash / Si Pattenden