Korjaamo sisustettu PELA TOOLS -tuotteilla

Autotallin sisustus tuo sinulle aina toivomasi miesluolan

5.7.2023

Jokainen on varmasti katsonut esimerkiksi Hollywoodista tulevia elokuvatuotantoja ja huomannut, miten paljon autotallissa voidaan viettää aikaa kaiken remontoinnin ja korjaustöiden keskellä. Oletko siis miettinyt, että autotallisi voi aidosti olla vastaus aina toivomaasi miesluolaan?

Jos et ole, niin nyt on sen aika.

Käytännön tulee olla ohjaava voima

Luonnollisesti autotallin käyttäminen itse tarkoitukseen eli remonttihommiin ja/tai kenties itsessään auton tai muun moottorilla varustetun menopelin säilömiseen tulee olla se ohjaava valinta, kun mietitään millainen autotallin sisustus tulee olemaan.

Yhtälailla tärkeää on ottaa huomioon se, onko autotalli esimerkiksi lämmitetty kuiva tila vai kosteutta sisällään pitävä kylmä tila. Mikäli kyseessä on lämmitetty kuiva tila, tällöin mahdollisuudet sisustuksen suhteen ovat käytännössä ottaen rajattomat; voit toisin sanoen sisustaa autotallin juuri haluamallasi tavalla.

Mikäli autotallissasi on paljon tavaraa, aivan ensimmäisenä talli kannattaa tyhjätä, sillä muutoin omien toiveiden ja myös mahdollisuuksien ymmärtäminen on haastavaa. Tämän jälkeen on aika käydä mielessäsi läpi, mitä autotallissa olevia tavaroita tarvitset kaikkein useimmin ja mitä puolestaan harvemmin. Tämä on erityisen tärkeää, mikäli tallissasi säilytetään autoa, koska et halua myöskään saattaa autoasi lommoille. Vasta tämän jälkeen voidaan pohtia aidosti eri hylly- ja säilytysratkaisuja, työtasoja, sekä muita sisustusratkaisuja.

Paloturvallisuudesta huolehtiminen tärkeää

Suomessa tapahtuu vuosittain tulipaloja, kun kunnostus- ja korjaustöitä suoritetaan autotallissa. Autotallin sisustaminen ei tarkoitakaan pelkästään ulkoista viihdyttävyyttä tai käytännöllisyyttä käytettävyyden näkökulmasta, vaan myös muun muassa paloturvallisuuden kaltaisten seikkojen huomioimista.

Paloturvallisuus ja ulkoiset seikat kulkevat kuitenkin myös käsi kädessä. Kun nimittäin autotallia ei ole miinoitettu täyteen tavaralla ja erilaisille palaville nesteille on löydetty oikeanlainen säilytysratkaisu, tämä on jo hyvä lähtökohta.

Se on kuitenkin syytä muistaa, että vaikka paloturvallisuus olisikin huomioitu, erilaiset paloherkät työt, kuten esimerkiksi hitsaaminen ja rälläköinti, kannattaa tehdä jossain muaalla. Tämä johtuu puhtaasti jo siitä, että vakuutusyhtiöt eivät korvaa tällaisista autotallitöistä aiheutuneiden tulipalojen aiheuttamia vahinkoja.

Jos kuitenkin päätät edellä mainitusta huolimatta esimerkiksi hitsata autotallissa, tällöin työskentelympäristön suojaus ja siisteys ovat kaiken A ja O.

Autotallin ei tarvitse olla harmaa pommisuoja

Kun verrataan esimerkiksi sitä amerikkalaisesta kulttuurista tuttua miesluolaa ja suomalaista perinteistä autotallia keskenään, on niissä herkästi raju ero. Yleisesti ottaen suomalainen autotalli on kuin harmaa pommisuoja, jossa tavaraa on enemmän kuin laki sallii ja useimmiten varsin hujan hajan. Tämän ei tarvitse kuitenkaan olla asian laita: autotallin sisustus saa sen loistamaan juuri toivomallasi tavalla ja sen myötä viihdyt myös siellä huomattavasti paremmin.

Kun siis käytännön asiat on mietitty valmiiksi, on aika miettiä itse autotallin ulkonäköä. Millainen tulee olemaan värimaailma? Millaiset kaapit ja laatikostot istuvat parhaiten sisustukseen? Olisivatko työkalutaulut ja koukut sittenkin ne parhaat vaihtoehdot työkalujen- ja koneiden säilömiseen?

Ja sitten on tietenkin vielä erilaiset pintaratkaisut, värimaailman ohella, eli millaisiin seinä- ja lattiaratkaisuihin päädyt. Kannattaa valita luonnollisesti helposti putsattavissa olevat lattialaatat ja lattiamatot, jotka on suunniteltu nimenomaan autotalleja varten. Sisustamisessa kannattaa antaa luovuuden virrata, mutta samaan aikaan huomioida aina myös käytännöllisyys.

Muista hankkia laadukkaat työkalut täydentämään toivottu lopputulos

Mikään ei ole niin turhauttavaa kuin näyttävä autotalli, jossa työkalujen laatu ei vastaa lainkaan sisustusta. Laadukkaiden työkalujen hankinta ei missään nimessä edellytä mitään pohjatonta kassaa, vaan laatua on tarjolla myös kustannustehokkaasti.

Suomalaisten työkalujen ohella esimerkiksi parhaat ruotsalaiset työkalut ovat laadukkaita ja hinta-laatu-suhde on ehdottomasti kunnossa. Yksi tällainen laatumerkki on jo liki kahdella vuosikymmenellä työkaluratkaisuja niin yksityishenkilöille kuin myös korjaamoille tarjonnut PELA Tools, jonka tuotteita on saatavilla myös Suomesta.

Myös korjaamo voi olla ulkoisesti viihdyttävä

Kun puhutaan autotallien sijaan korjaamotoiminnasta, Suomesta löytyy kaikkea sekaisen sekä enemmän tai vähemmän nuhjuisen nyrkkipajan kuin myös kliinisesti sisustetun ja kenties hieman tylsähkön merkkikorjaamon väliltä.

Kumpikaan edellä mainituista korjaamomalleista ei ole välttämättä se maailman viihdyttävin ratkaisu. Luonnollisesti kaikkein tärkeintä on korjaamopalveluiden laatu ja asiakaspalvelu, sillä ne ovat kaiken keskiössä. Mutta nimenomaan korjaamon viihdyttävyys on osa asiakaskokemusta ja siten asiakaspalvelua. Kun asiakas kokee viihtyvänsä korjaamotiloissa, odotellessaan esimerkiksi autoremontin tai perushuollon valmistumista, tulee hän suurella todennäköisyydellä myös tulevaisuudessa huollattamaan tai korjattamaan auton samassa paikassa.

Kun siis sinulla on tarjolla laadukkaat korjaamolaitteet ja koneet, älä anna korjaamon viihtyvyyden olla himmentävä tekijä.

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia