9 syytä juoda teetä päivittäin

3.12.2023

Samaan aikaan, kun kaikki puhuvat kahvista, suuntaa huomiosi teehen. Tee, joka rauhoittaa, kun haluat rentoutua ja antaa lisäenergiaa, kun tarvitset sitä. Tee on loistava juoma ja sinun tulisikin nauttia teetä yhtä paljon kuin rakastettua kahvia.

Tässä yhdeksän syytä siihen, miksi sinun tulisi juoda teetä joka päivä.

 

1. Aivan ensimmäiseksi, tee on paljon helpompi valmistaa kuin kahvi.

Yleensä tarvitset kahvinkeittimen kahvin keittämiseen ja joskus sinun täytyy jopa jauhaa pavut. Teen keittämiseen tarvitset ainoastaan kiehuvaa vettä, teetä ja mukin. Niin helppoa se on.

 

2. Vihreällä teellä voi olla vaikutus luustosi terveyteen.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että vihreä tee voi vähentää vanhempien ihmisten riskiä kärsiä osteoporoosin aiheuttamista luumurtumista.

Lue myös: 6 syytä, miksi sinun tulisi lopettaa maidon juonti

 

3. Makeuttamaton musta tee voi poistaa pahanhajuisen hengityksen.

Mikäli sinulla on halitoosi, haluat mahdollisesti alkaa juomaan mustaa teetä. Chicagon yliopiston tutkijat havaitsivat, että mustaa tee sisältää kemiallisia komponentteja, polyfenoleja, jotka hidastavat plakkia aiheuttavien bakteerien muodostumista. Polyfenolit myös vähentävät ”hapontuotatotasoja” ja näin ehkäisevät parodontiittia.

 

4. Kiinassa teetä pidetään ”elämälle välttämättömänä”, joten ehkä sen pitäisi olla sinullekin.

Polttopuiden, riisin, öljyn, chiagin, suolan ja etikan ohella teetä pidetään yhtenä niistä asioista, ”joita ilman ihminen ei voi elää” kiinalaisten ”seitsemän välttämättömyyden” -sananlaskun mukaan.

 

5. Teellä on rauhoittava vaikutus.

Jotkin tutkimukset ovat viitanneet siihen, että rohtovirmajuuri voi toimia turvallisena ja tehokkaana, mietona unilääkkeenä. Saksalaisessa tutkimuksessa 202 ihmistä nautti joko rohtovirmajuuriuutetta tai reseptilääkettä ahdistuneisuuteen.

Rohtovirmajuuriuutetta nauttineet ihmiset kertoivat unen laadun, levätyn olon ja unen pituuden parantuneen yhtä paljon kuin niillä, jotka olivat ottaneet reseptilääkettä.

Lue myös: 9 Yllättävää syytä, miksi hampunsiemeniä kannattaa syödä

 

6. Jopa Yhdysvaltain presidentti juo teetä.

Jos Yhdysvaltain presidentillä on pakkomielle teestä, niin sinullakin pitäisi olla. Vuonna 2009 ilmestynyt New York Times:n artikkeli kertoi muutoksista, joita Barack Obama teki Valkoisessa Talossa. Näihin muutoksiin kuului muun muassa se, että jääkaapit olivat täynnä presidentin lempiteetä.

 

7. Tee voi lievittää kausiluontoisia allergioita jopa ennen kuin ne iskevät.

Jos kärsit kausiluontoisista allergioista, saatat haluta aloittaa päiväsi kupilla nokkosteetä. Lisätutkimuksia tarvitaan, mutta preliminäärinen tutkimus, johon osallistui 69 ihmistä, osoitti, että kuivatut nokkosen lehdet voivat lievästi helpottaa allergian oireita.

 

8. Jotkin asiantuntijat uskovat, että teen juominen on joskus parempi vaihtoehto kuin veden juominen.

European Journal of Clinical Nutritionin tutkijat havaitsivat, että tee nesteyttää yhtä paljon kuin vesi korvaamalla nesteitä kehossasi. Lisäbonuksena tee sisältää antioksidantteja.

Vesi korvaa kehosi nesteitä ja niin tekee myös tee, mutta antioksidanttien ansioista tee on tuplasti parempi sinulle.

Lue myös: 5 todella hyvää syytä syödä enemmän avokadoa

 

9. Iltapäivätee. Tarvitseeko perustella?

Jotkut ovat omistautuneet nauttimaan teetä herkullisten voileipien kanssa. Tässä hiukan historiaa: Vuonna 1840, Anna Maria Stanhope, Bedfordin seitsemäs herttuatar, sai loistavan idean nauttia iltapäiväteetä kaventaakseen lounaan ja illallisen välistä aikaa.

Jotta tähän hetkeen kuuluville makeille leivoksille riitti tilaa vatsassa, niitä edeltävien voileipien tuli olla täyttäviä, muttei liian täyttäviä. Ja näin syntyivät pienet voileivät, joiden kevyet täytteet, kuten kurkku ja kananmuna, toimivat erittäin hyvänä, maukkaana ja nopeana välipalana.

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Huffington Post
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay