7 tapaa palauttaa rakkaus parisuhteeseen

25.11.2021

Jokaisessa parisuhteessa tulee jossain välissä vaihe, kun kiima alkaa heiketä ja tunnelma muuttuu rauhallisemmaksi.Mutta mistä se johtuu?

Ihmisillä on tapana passivoitua. “Suhde ummehtuu helposti koska pariskunnat välttelevät ongelman kohtaamista,” kertoo Franklin Porter, psykoterapeutti. Asiantuntijoiden mukaan rakastuminen on tarkoituksellista, tapahtui se sitten ensi kertaa tai uudelleen samaan ihmiseen.

Toisin sanoen on lukemattomia tapoja kääntää kelkka kumppanin kanssa, jos tilanne muuttuu ummehtuneeksi ja rakkaus tuntuu katoavan. Tässä seitsemän eksperttien ehdottamaa tapaa rakastua uudelleen:

 

Tee jotain yksin, ilman kumppaniasi

“Kiihkon kadottua kumppanit saattavat kokea kasvaneensa erilleen. Mutta usein ongelma on se, että he ovat epäonnistuneet juuri erilleen kasvamisessa,” valistaa Stephen Snyder, seksuaali- ja parisuhdeterapeutti. Uuden rakkauden jännittävä tunne syntyy siitä, että saat tutustua täysin uuteen ja erilaiseen ihmiseen. Uuden matkan aloittaminen yhdessä on huumaavaa.

”Kun olette muodostaneet parisuhteen, seuraava iso riski on irtautua kahdeksi erilliseksi ihmiseksi,” hän sanoo. ”Suhde voi todella vahvistua siitä, jos löydät intohimoa asioista, joihin kumppanillasi ei ole ollenkaan kiinnostusta. Näin kumppanisi voi kunnolla nähdä sinut omana itsenäsi.”

Aloita esimerkiksi jokin jännittävä liikuntaharrastus, joka ei kiinnosta kumppaniasi pätkääkään.

 

Paetkaa yhdessä

“Mikään ei tuo kumppaneita tiiviimmin yhteen, kuin matkustaminen ja irtautuminen töistä sekä arjesta,” Porter muistuttaa. ”Uusien kokemusten ja seikkailujen jakaminen voi muistuttaa kumppaneita syistä, miksi he alun perin rakastuivatkaan toisiinsa.”

Vaikka kyse olisi vain lyhyestä viikonloppulomasta kotimaassa, voi se tehdä ihmeitä taantuneelle seksielämälle.

Lue myös: 6 Parisuhdeansaa, joita hyvinvoivat pariskunnat välttävät

 

Älä tuo töitä kotiin

Sähköpostien tarkastaminen illallispöydässä ja puhelimen räplääminen sängyssä ei tee vain hallaa omalle terveydellesi, vaan myös parisuhteellesi. ”On tärkeää vetää selvät rajat töiden ja kodin välille ja jos mahdollista, jätä työt työpaikalle,” Porter sanoo.

On okei välillä valittaa kumppanille töissä sattuneista asioista, mutta et halua kiinnittää siihen kaikkea huomiota viettäessäsi aikaa kumppanisi kanssa. ”Panosta illallisen aikana enemmän asioihin, jotka kiinnostavat teitä molempia.”

 

Käytä aikaa toisen kuuntelemiseen

Toisin kuin omasta elämästä jauhaminen, yksi avaimista rakkauden palauttamiseen on yksinkertaisesti kuunteleminen. ”Käyttäkää aikaa keskustelemalla hieman toisella tavalla, sanoo Snyder.

”Kun toinen puhuu, toinen vain kuuntelee. Kun kuuntelet, kokeile parhaasi mukaan välttää omien vastauksien kehittelemisen. Keskity siis vain kuuntelemiseen.” Se voi tuntua aluksi oudolta mutta se tarkoittaa, että keskustelujen laatu paranee.

Lue myös: 5 LOISTAVAA parisuhdevinkkiä, jotka fiksuimmat naiset jo tietävät

 

Kiinnitä enemmän huomiota kumppaniisi

Työskennellessäsi pitkää päivää, on helppoa jättää oma rakas huomiotta. Vaikka näkisitkin häntä joka päivä, näetkö häntä oikeasti? Suuremman huomion antaminen voi tuoda rakkauden takaisin.

”Kumppanin huomioiminen, hänen ulkonäkönsä tai luonteenpiirteidensä kehuinen tai satunnaiset läheisyyden eleet saavat kumppanisi tuntemaan itsensä halutuksi ja viehättäväksi,” Porter neuvoo. Toisin sanoen, kaiva flirttailevat tekstarit ja pitkät katseet takaisin naftaliinista, ja katso mitä tapahtuu.

 

Opettele olemaan eri mieltä

“Erimielisyydet ovat erinomaisia mahdollisuuksia vahvistaa omia identiteettejänne parisuhteessa,” kertoo Snyder. Se ei välttämättä kuulosta luonnolliselta, mutta vanha kunnon riita voi auttaa sinua muistamaan, että kumppanisi on toinen, erillinen ihminen, eikä vain osa sinua.”

Ristiriita pakottaa teitä ajattelemaan asioita pariskuntana, jotta molempien tarpeet otettaisiin huomioon.” Snyder lisää, että ”tunnistatte myös todennäköisesti uusia puolia itsessänne. Puolia, joita ette olisi ikinä löytänyt yksin.”

Lue myös: 4 tapaa vahvistaa parisuhdetta

 

Menkää treffeille

Joskus riittää vain, kun järjestätte perinteisen treffi-illan; ei lapsia, ei ystäviä, vain te kaksi. Porter suosittelee hauskuuden lisäämiseksi suunnittelun vuorottelua ja yllätyksellisyyttä.

”Voitte esimerkiksi sopia, että järjestätte vuorotellen yllätystreffejä toisillenne.” Tällä tapaa pääsette molemmat osallisiksi yllätyksiä ja voitte kokea jännittäviä yllätyksen tunteita.

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Women's Health
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Beth Solano