Seksuaalinen vetovoima on voimakasta. Kirjoja, sotia ja elokuvia on syntynyt seksuaaliferonomien ansioista. Mutta mitä ovat seksuaaliferonomit? Sydämentykytys, punastuminen ja kehojenne välinen magneettinen veto toisianne kohti.
Se tuntuu huumeelta ja sitä se itse asiassa onkin. Mutta ei siinä kaikki. Tässä seitsemän asiaa, joita et tiennyt seksuaalisesta vetovoimasta:
1. Kosketus saa aikaan fysiologisen reaktion aivoissa.
Aivomme on voimakas voima, mitä tulee seksuaaliseen vetovoimaan ja reaktioon. Sen lisäksi, että aivomme säätelee meidän tunteitamme, se on myös vastuussa seksuaalisesta vastakaiusta.
Kosketus, esimerkiksi, vapauttaa aivoissamme oksitosiinia, joka saa meidät tuntemaan läheiseksi toisen kanssa. Suudelma aiheuttaa massan hermoviestejä, muun muassa dopamiinia, joka saa meidät tuntemaan olomme iloiseksi ja kiihottuneeksi. Vetovoiman kemiasta onkin tehty paljon tutkimuksia.
2. Vetovoima on kuin huumausaineiden aiheuttama tunnetila.
Vetovoima on rakastumisen tunnetila. Niin houkutteleva ja päihdyttävä kuin tuo tunnetila onkin, sen ongelmana on se, että voit tuntea vetoa väärän ihmisen suuntaan.
Vetovoima saa aivoissa aikaan saman reaktion kuin kokaiini. Se myös aiheuttaa samankaltaisia fyysisiä reaktioita ahdistuksen, hikisten kämmenten, hermostuneisuuden, tykyttävän sydämen ja obsessiivisten ajatusten kanssa.
Miten tämä on siis hyvä asia?
Mielenkiintoinen fakta on se, että vetovoiman on osoitettu haihtuvan 18-36 kuukauden aikana. Miksi siis ihmettelemme avioerojen määrää! Useimmat parit solmivat avioliiton ensimmäisten 18-36 kuukauden aikana, eli vetovoiman tuottaman aivoreaktion aikana.
Nämä parit eivät ota aikaa tutustuakseen toisiinsa syvemmin kuin päihdyttävän hyvän olon tasolla ennen ”kunnes kuolema meidät erottaa” -lupausta. Kun tämä ”huumausaine” vihdoin haihtuu, katsomme toisiamme ja tajuamme, että emme tunne toisiamme, ja mitä toisesta tiedän, en pidä siitä.
Lue myös: 8 Syytä, miksi sinkkuna oleminen voittaa keskinkertaisen parisuhteen
3. Seksuaaliferomonisi riehuvat hullun lailla kuukautistesi aikana.
Mitä ovat seksuaaliferomonit? Et ehkä tiennyt sitä, että seksuaalinen vetovoima riippuu joskus naisen kuukautiskierrosta. Tämä pätee niin miehiin kuin naisiin.
Olemme kaikki olleet suhteessa, jossa koemme toisen puoleensa vetäväksi aina silloin tällöin, erityisesti treenin jälkeen. Tämä johtuu siitä, että feromonit riehuvat. Feromonit ovat hyvin usein pääsyyllisiä seksihaluihimme ja seksuaaliseen vetovoimaan.
Täytyy muistaa se, että seksuaalinen vetovoima ei tarkoita sitä, että olet rakastunut. Rakkaus rakentuu ajan mittaan ja se perustuu luottamukselle ja toistemme tukemiseen. Rakkaus ei ole ainoastaan riippuvainen vetovoimasta lakanoiden alla.
4. Kemialliset reaktiot ja läheisyys luovat vääränlaisia tunteita ”rakkaudesta”.
Läheisyys on ”rakkautta” ja se kehittyy sekä kasvaa ajan myötä; se myös kestää. Se perustuu juurtuneeseen luottamukseen, ymmärrykseen, rehellisyyteen ja aitouteen. Läheisyys on sitoutumista sitoutumiseen. Kukaan ei kuitenkaan sano, ettet voisi saada kumpaakin.
Vaara rakastumisessa pelkän vetovoiman vuoksi on, että et näe vaaran merkkejä, etkä myönnä itsellesi, että kyseinen mies ei ole oikea sinulle.
Lue myös: 5 brutaalia tapaa tietää, että mies on kiinnostunut sinusta vain seksin vuoksi
5. Tunnemme vetoa enemmän ihmisiä kohtaan, jotka näyttävät itseltämme.
Olemme kaikki kuulleet siitä, että naiset etsivät isäänsä muistuttavia miehiä, mutta asiaan liittyy paljon muutakin. Saatamme myös etsiä ihmisiä, jotka ovat fyysisesti itsemme kaltaisia.
6. Miehet ovat kiinnostuneita rinnoista enemmän talvella.
Kevään ihastukset ja kesäheilat eivät kuulu ainoastaan elokuviin. Tutkimus osoittaa, että saatamme etsiä kumppania vuodenajan mukaan. Sama tutkimus kertoo, että tapa, jolla kiinnostumme toisesta ihmisestä, muuttuu vuodenajan perusteella – erityisesti miesten kohdalla.
Lue myös: Unohda rinnat ja pitkät jalat: mitä miehet oikeasti arvostavat naisessa
7. Ehkäisypillerit vaikuttavat siihen, keneen tunnet vetoa.
Aivan kuten kuukautiskierto tai treenit vaikuttavat vetovoimaan, niin ilmeisesti myös ehkäisypillerit. Ehkäisypillereissä on hormoneja, joten ei mikään ihme. Kaikki liittyy siihen miltä tuoksumme. Kuinka alkukantaista…