Unohda rinnat ja pitkät jalat: mitä miehet oikeasti arvostavat naisessa

12.11.2017

Miehet arvostavat naisen älykkyyttä paljon enemmän kuin suuria rintoja ja pitkiä jalkoja.

Vaikka suurta rintavarustusta ja loputtoman pitkiä jakoja pidetäänkin länsimaisessa kulttuurissa naisellisuuden ruumiillistumana, valitessaan äitiä tuleville lapsilleen, miehet etsivät naista, jonka aivot toimivat.

 

Älykkyys viestii vastuullisesta vanhemmuudesta

David Bainbridge Cambridgen yliopistosta sanoo, että ehdottomasti puoleensa vetävin piirre naisissa on älykkyys, kun mies etsii pitkäaikaista kumppania, koska älykkyys osoittaa, että hänen valitsemansa partneri on todennäköisesti vastuullinen vanhempi.

Älykkyys antaa myös ymmärtää, että naisen kasvatti älykkäät vanhemmat ja siten hänen ruokavalionsa on ollut hyvä ja häntä hoidettiin hyvin, ja näin ollen hän on terveempi. Tämä voi selittää sen, miksi mies kuten George Clooney päätyi naimisiin ihmisoikeusasianajaja Amal Alamuddinin kanssa.

Lue myös: 9 faktaa jotka muuttavat näkemyksesi miehistä

 

Rintojen koolla ei ole merkitystä

Bainbridge sanoi, että miehet eivät itse asiassa välitä kuinka suuret rinnat ovat, kunhan ne ovat symmetriset. Jalkojen kohdalla merkitystä on ainoastaan sillä kuinka suorat ne ovat, sillä kierot tai eripituiset jalat viittaavat kehittymisvaiheen sairauteen, kuten riisitautiin.

”Rintojen koolla ei ole merkitystä. Itse asiassa, suuret rinnat ovat epätodennäköisemmin symmetriset ja miehiä viehättää symmetrisyys. Suuret rinnat myös näyttävät aiemmin vanhoilta ja miehiä viehättää nuoruus”, Bainbridge kommentoi.

”Ja miehet eivät etsi pitkiä jalkoja. Suorat jalat ovat merkki terveydestä, joka viehättää. Tutkimukset osoittavat, että miehet pitävät normaalipituisista jaloista enemmän.”

”Tärkein asia, jota miehet etsivät, on älykkyys. Tutkimukset ovat osoittaneet kerrasta toiseen, että tämä on ensimmäinen asia, jota miehet etsivät. Älykkyys osoittaa, että nainen on kykenevä pitämään huolta hänen lapsistaan, ja että hänen vanhempansa olivat todennäköisesti myös älykkäitä, joka viittaa siihen, että nainen on kasvatettu hyvin.”

Miehet kiinnittävät huomiota myös kasvojen ja kehon symmetriaan, joka viittaa ”vakaisiin” geeneihin, ja nuoruuteen. Tutkimukset ovat osoittaneet, että miehet, jotka ovat neljä tai viisi vuotta vanhempia kuin kumppaninsa, ovat menestyksekkäämpiä.

Lue myös: 17 ongelmaa, jotka ainoastaan isorintaiset naiset ymmärtävät

 

Miehet haluaisivat naisten olevan kurvikkaita

Miehet kuitenkin haluaisivat naisten olevan kurvikkaita uhkeilla reisillä ja takamuksella, sekä vyötäröllä, joka on selkeästi kapeampi kuin lantio. Hiukan enemmän painoa reisissä ja takamuksessa viittaa siihen, että nainen on säilönyt rasvaa teini-iän aikana riittävästi voidakseen vastata kasvavan vauvan suuriin vaatimuksiin.

Itse asiassa, vauvojen aivojen kehitys on riippuvainen rasvan saannista, joka tulee suoraan äidin reisien ja takamuksen rasvasta, erityisesti imetyksen aikana. Tällaisen rasvan määrä saattaa suoraan vaikuttaa lapsen älykkyyteen ja selviytymismahdollisuuksiin.

Tämä on yksi syy siihen, miksi näiden alueiden rasvasta on vaikea päästä eroon laihduttamalla, koska keho vaistomaisesti säästää sitä.

Nisäkkäiden ja kädellisten kehosta on tyypillisesti 5-10 prosenttia rasvaa, mutta ihmisnaisilla sama luku nousee keskimäärin jopa 30 prosenttiin.

Talviuneen vaipuvilla karhuilla ja kylmissä arktisissa merissä elävillä valailla luku on samankaltainen. Koska naiset ovat vaihtaneet lihaksia rasvaan, naiset ovat noin kolmanneksen yhtä voimakkaita kuin miehet.

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Telegraph.co.uk
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay