6 ruokaa, joita pidettiin ennen epäterveellisinä, mutta ovat tänä päivänä voimaruokaa

13.11.2017

Kun uusia tutkimuksia julkaistaan, niin tiede on uuden tiedon valossa joutunut tekemään jopa täyskäännöksiä suositusten suhteen. Tässä 6 mainiota esimerkkiä:

 

Kookosöljy

Aikoinaan kookosöljyä kritisoitiin siitä, että se kohottaa kolesterolia, vähän samaan tapaan kuten kananmuna. Nykyään kookosöljyn ”maine” on hyvin pitkälti päinvastainen ja sillä on todettu olevan moninaisia terveysvaikutuksia. Näistä päällimmäisinä mainittakoon, että sen syöminen vähentää syöpään, sekä sydän- ja verisuonitauteihin sairastumisen riskiä.

 

Kahvi

Kofeiinia on ylistetty ja parjattu, lähinnä parjattu. Nykytiedon valossa kahvilla ja kofeiinilla on kuitenkin ihmisen muistia parantavia ominaisuuksia, mikä puolestaan edistää aivojen terveyttä.

 

Täysmaito

Se rasvaisin maito eli täysmaito on lähinnä luonnollisinta maitoa mitä kaupoista yleisimmin saa. Eräässä tutkimuksessa on todettu, että rasvaista maitoa jouvat lapset ovat keskimäärin hoikempia kuin rasvatonta maitoa juovat. Voisiko tämä johtua siitä, että rasvaton maito on enemmän prosessoitu tuote, jolloin ihmisen elimistö ei osaa sitä niin hyvin käsitellä.

 

Suola

Suola, se kaiken pahan alku ja juuri, vai onko? Kun poistetaan kohtuuton liikakäyttö yhtälöstä, niin voidaan todeta, että prosessoimaton (meri- tai vuorisuola) suola sisältää runsaasti elimistölle tärkeitä hivenaineita, jotka edistävät ja parantavat aineenvaihduntaa. Tämä puolestaan tarkoittaa, että kohtuullinen suolan käyttö estää meitä kerryttämästä lisäkiloja.

 

Suklaa

Moni tietää, jopa omakohtaisesti, kuinka liika suklaan syönti vaikuttaa ihon terveyteen, huom. Maitosuklaa. Mutta kun puhutaan aidosta suklaasta, tummasta suklaasta, niin voidaan unohtaa iho-ongelmat ja korostaa tumman suklaan korkeita antioksidanttipitoisuuksia. Tumma suklaa alentaa myös ihmisen stressitasoja.

 

Kananmuna

Nostaako kananmuna kolesteroliarvoja, tukkiiko se verisuonet, aiheuttaako se sydänkohtauksia. Kyseessähän on melkoinen proteiinipommi, jossa on runsaasti myös hivenaineita. Ja kolesteroliin se vaikuttaa niin, että se madaltaa veressä huonoa LDL-kolesterolia, ja nostaa hyvälaatuista HDL-kolesterolia. Näin se asiat muuttuu, tutkimus tutkimukselta.

 

Lue lisää: ruoka & juoma uutisia

Lähde: Alternet.com
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay