6 hedelmää ja vihannesta joita sinun ei tulisi pakastaa

3.8.2022

Jos käytät pakkasta ainoastaan jääpaloja varten, teet suuren virheen. Tämän keittiövarusteen avulla saat pidettyä monet raaka-aineet tuoreena kuukausien ajan – proteiinit kuten kana ja katkaravut, kasvikset kuten herneet ja edamame, ja jopa kokojyvät ja leipä (kyllä, leipä!) ovat vain muutamia ruokia joita nyt tarkoitan. Ja kun pidät näitä tuotteita pakastimessasi jatkuvasti, sinun on helpompi luoda niistä nopeasti aterioita – juuri silloin kun itse haluat. Joko aloit täyttämään pakastinta?

 

Ennen kuin alat pakastamaan kaikkea, on muutama asia jotka sinun tulisi tietää. Patricia Bannan, M.S., R.D.N., Eat Right When The Time Is Rightin kirjoittaja sanoo, että sinun tulisi välttää niiden hedelmien ja vihannesten pakastamista jotka sisältävät paljon vettä. Nämä ovat yleensä parhaita, kun ne syödään rapeana ja tuoreena. Kun yrität sulattaa ne pakastamisen jälkeen, edessäsi on jotain pehmeää, märkää ja mössömäistä. Nämä kuusi raaka-ainetta on parempi jättää jääkaappiin tai ruokakomeroon.

 

Meloni

Tämä sisältää fenkolin, vesimelonin, hunajamelonin ja kaikki näiden tapaiset. Jos pakastat ja sulatat nämä, ne menettävät suurimman osan mehukkuudestaan, joka on näiden hedelmien paras puoli. Ainoa tapa miten voit oikeastaan meloneja pakastaa, on käyttää ne suoraa pakkasesta jäisenä smoothieen. Tässä tapauksessa et kuitenkaan sulata melonia, vaan heität jäiset kuutiot suoraa tehosekoittimeen.

 

Perunat

Kokonaiset raa’at perunat kestävät ruokakomerossa todella pitkään hyvänä, joten oikeastaan niitä ei ole syytäkään pakastaa. Bannan sanoo, että pakastamalla saat käsiisi jotain pehmeää. Muusattuna? Toki. Mutta pehmoisena? Ei kiitos.

 

Tomaatit

Kuvittele haukkaavasi jäistä kirsikkatomaattia – koitapa saada tämä mielikuva pois päästäsi. Jos haluat käyttää tomaatteja niiden perinteisessä muodossa, mehukkaina ja tuoreina, älä pakasta niitä. Parempi vaihtoehto on tehdä ylijääneistä tomaateista kastiketta, jonka voit laittaa pakkaseen. Kastike sulaa oikein mainiosti.

 

Kurkut

Jäiset kurkut (kuten jäiset tomaatitkin) eivät ole kaunista katseltavaa. Parempi tapa säilöä kurkut? Tee niistä etikkakurkkuja!

 

Selleri

Tämä on myös yksi vihannes, joka säilyy todella pitkään jääkaapissa, joten, jälleen, ei ole mitään syytä pistää niitä pakastimeen.

 

Vihreä salaatti

Vihreät salaatinlehdet ovat pääsääntöisesti parempia tuoreena. Bannan antaa vinkiksi salaatinlehdistä seuraavaa; pese ne, kuivaa ne, ja säilytä ne jääkaapissa paperiin käärittynä, muovipussiin suljettuna – tällä tavoin ne säilyvät mahdollisimman pitkään. Toinen vaihtoehto vihreille lehdille? Pinaattia myydään usein suoraa pakasteosastolla marketeissa. Tämäntapaista pinaattia voit käyttää keitoissa, dipeissä tai vaikka vain paistettuna sellaisenaan.

LUE LISÄÄ: RUOKA JA JUOMA UUTISIA

 

Lähde: Self.com

Artikkelikuva: Pixabay