5 syytä keskeyttää kuntosalijäsenyytesi

21.6.2018

Tuntuuko sinusta joskus siltä, ettei tunnit vuorokaudessa yksinkertaisesti riitä salille menemiseen? On hankalaa säilyttää tasapaino perheen, työn ja vapaa-ajan välillä ja sen lisäksi pitäisi vielä keretä salille?! Nyt on hyviä uutisia luvassa! Et nimittäin tarvitse kuntosalia päästäksesi kuntoon ja pysyäksesi kunnossa. Tässä viisi syytä miksi voit samointein peruuttaa kuntosalijäsenyytesi ja aloittaa treenaamaan viihtyisästi omassa kodissasi.

1. Voit oikeasti treenata missä vain

Kehosi on itsessään aikamoinen kone, eikä lisäpainoja tai -laitteita tarvita. Kaikki mitä tarvitset, on hiukan tilaa olohuoneeseen, oma paino ja kunnon suunnitelma. Tämä antaa sinulle vapauden säätää treeniohjelmaasi omien aikataulujesi mukaan ja poistaa mahdollisuuden käyttää sitä tuttua “mulla ei ole nyt aikaa” -tekosyytä.

2. Sinulla on enemmän vaihtoehtoja

On yleinen harhaluulo että “omapaino-harjoitukset” ovat tylsiä eikä niin tehokkaita kuin laitteilla tehdyt harjoitukset. Todellisuudessa tilanne on päinvastoin ja mahdollisuudet ovat oikeastaan rajattomat. Punnerruksien ja vatsalihasliikkeiden lisäksi on olemassa todella paljon muitakin keinoja treenata kehoa. Nämä harjoitukset keskittyvät kehon luonnollisiin liikeisiin ja sen vuoksi antavat enemmän vapautta, kuin vastaavat treenit laitteilla. Yksinkertaistaen, treenaat kerralla useampia lihaksi, jolloin treeni on tehokkaampaa.

3.Voit helpommin seurata kehitystäsi

Kun treenaat kotona, sinun ei tarvitse miettiä asentoja, painoja, tmv. On todella helppoa seurata kehitystäsi, koska lasket ainoastaan toistojen määriä ja kulutettua aikaa. Voit myös helposti lisätä mielenkiintoa ja haastetta treeniisi kilpailemalla itsesi kanssa. Yritä aina voittaa edellinen aikasi ja tehdä parempia tuloksia.

4. Se on tehokasta

On suuri harhaluulo, että ihmisten – ketkä haluavat pudottaa painoaan – pitäisi käyttää tunteja salilla. Enemmänkin kannattaa suosia nopeita ja tehokkaita treenimuotoja. Tämä on erityisen tärkeää ihmisille, ketkä haluavat pysyä kuosissa, mutta aika ei tunnu ikinä riittävän. Tietenkin voit käydä tekemässä salillakin sen 20min treenin mutta miksi ihmeessä, kun se onnistuu kotonakin?

5. Se on paljon halvempaa

Maksatko salikortista mutta et ikinä käytä sitä? Useimmat meistä ovat olleet samassa tilanteessa, etkä siis todellakaan ole ainoa. Jos salilla käynti ei vaan toimi sinulle, peru jäsenyytesi ja ala treenaamaan fiksusti. Käytä ne rahat vaikka personal traineriin, joka osaa auttaa sinua suunnittelemaan juuri sinulle sopivan treeniohjelman, jota voit sitten alkaa seuraamaan viihtyisästi kotoa käsin.

Kotona treenaaminen on siis edullisempaa, tehokkaampaa, yksinkertaisempaa ja vie vähemmän aikaa. Pidät vaan huolen siitä että muistat haastaa itsesi ja teet treenisi mahdollisimman tehokkaasti. Mitä kovemmin teet työtä, sitä nopeammin näet tuloksia!

Lue lisää aiheesta: Terveys & hyvinvointi

Lähde: Mindbodygreen.com
Kuva: Unsplash / Ayo Ogunseinde