Nukutko helposti pommiin? Näin voit ehkäistä sen

26.7.2018

Monilla meistä on joskus todellisia vaikeuksia päästä sängystä ylös aamulla. Tässä viisi temppua joiden avulla onnistut.

1. Aseta monta hälytystä

On helppoa painaa hälytys kokonaan pois päältä aamulla – siis niin, ettei edes torkkutoiminto auta. Se on vaikeampaa, kun asetat itsellesi jo illalla aamuksi monta herätystä viiden minuutin välein.

2. Aseta puhelin kauas sängystä

Jos sinulla on tapana laittaa koko ärsyttävä piippaava puhelin pois päältä aamuisin, niin ongelmaan ei ole kuin yksi ratkaisu: Etäisyys. Aseta puhelin kauemmas sängystäsi, niin että joudut kävelemään puhelimesi luo sammuttaaksesi sen.

3. Osta vanha kunnon herätyskello

Miksi? Siksi, että vanhat, pärisevät herätyskellot ovat tyylikkäitä sisustusesineitä. No, tärkeämpi syy on oikeastaan se, että ”aidosta” herätyskellosta lähtevä pärinä on sitä luokkaa, että taatusti heräät – vaikka olisit vienyt kellon eri huoneeseen.

4. Testaa hälytyksesi illalla

Jos kuitenkin pitäydyt puhelimen käyttämisessä, niin hälytyksen toimivuus kannattaa testata illalla. Tarkista, ettet asettanut hälytystä vahingossa ylihuomiselle, ja että äänenvoimakkuus on sopiva.

5. Mene ajoissa nukkumaan

Tärkein vinkki viimeisenä: Mene nukkumaan ajoissa. Jos menet myöhään nukkumaan, niin heräämisesi on vaikeampaa ja vireystilasi koko päivän ajan huono – vaikka onnistuisitkin heräämään aikaisin.

Lisää juttuja aiheesta Terveys & Hyvinvointi

Lähde: alpha m
Kuva: Unsplash / Mpho Mojapelo