4 tapaa, joilla isät voivat parantaa tyttäriensä elämää

18.10.2017

Laatu voittaa määrän. Tämä pätee myös isän kanssa vietettyyn aikaan. Seuraavassa 4 tapaa, joilla isät muokkaavat tyttäristään naisia.

 

Ruumiinkuva

Vuonna 2015 julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että tytöillä, jotka omasivat hyvän ja huolenpitoa sisältävän isäsuhteen, oli terveempi käsitys oikeasta ruokavaliosta ja omasta vartalostaan. Näin he kärsivät vähemmän syömishäiriöistä verrattuna tyttöihin, joiden isät olivat enemmän komentelevia.

 

Sosiaalinen elämä

Positiivinen ja lämmin kanssakäyminen isän kanssa pienenä johtaa tytöillä vahvempiin sosiaalisiin kykyihin. Syy voi löytyä siitä, että isät, jotka säännöstelevät tyttöjensä kiihtymystasoja hellästi, opettavat heille samalla empatiaa ja vastavuoroisuutta.

 

Älykkyys

Mentaalisesti stimuloivat aktiviteetit isän kanssa, kuten lukeminen, museovierailut ja pelien pelaaminen, johtavat tutkitusti korkeampaan älykkyysosamäärään 11 vuoden iässä ja siitä eteenpäin aina 42 ikävuoteen asti tutkimusten mukaan. Näiden mieltä avartavien harrastusten aikana isät voivat myös opettaa tietojaan ja taitojaan tyttärilleen, mistä on varmasti hyötyä pitkässä juoksussa.

 

Ura

Psychological Science– lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan tytöt, jotka ovat saaneet kasvaa toisiaan tasa-arvoisesti kohtelevien vanhempien huomassa, tavoittelevat todennäköisemmin isompia asioita elämässään ja karttavat sukupuoliennakkoluuloja.

 

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Women¨s Health
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay