3 parasta tämän kesän grillivinkkiä: Paras marinadi + kasvisten ja kalan grillaus

7.6.2016

1. Marinointi

Marinadissa on lihaa mureuttavaa happoa. Sitä saadaan esim. viinistä, viinietikasta ja sitruunasta. Öljyt imeyttävät tehokkaasti ja mausteista tulee maku.

Lihan voi marinoida hyvissä ajoin etukäteen; paistit, ribsit ja luulliset broilerit edellisenä päivänä, pihvit ja kasvikset pari tuntia ennen grillaamista. Kalalle ja äyriäisille riittää puolen tunnin marinointi.

Toinen vaihtoehto on marinoida hieman ennen grillaamista ja lisätä marinadia tasaisesti grillauksen ajan.

Yrtit, vahvat ja makeat  maut sopivat grillaamiseen. Käytä mariadissa esim. chiliä, valkosipulia, oreganoa, savupaprikajauhetta, cayennepippuria, oreganoa ja rosmariinia, timjamia.

Grillivinkit_2

2. Kavisten grillaus

Uusi trendi on grillata kasvikset kokonaisina, jolloin niissä säilyvät maut hyvin. Voit grillata kokonaisina maissit, paprikat, kaalit ja juureksetkin. Mausta vasta pehmentyneinä. Parsankin voi grillata kokonaisena tai halkaistuna. Jos aikaa on vähän, leikkaa kasvikset puoliksi tai isoiksi lohkoiksi. Pienemmät palat grillaantuvat öljyn ja mausteiden kanssa folionyyteissä.

3. Kalan grillaus

Kala kannattaa laittaa grilliin huoneenlämpöisenä ja  kokonaisena. Grilliin tarttuvaa mahkaa ei kannata yrittää irrottaa, vaan antaa palaa irti. Kalat kannattaa paistaa kunnoa kypsiksi. Pienet kalat grillaantuvat helpoiten folionyytissä voin, tillin ja sitruunan kanssa. Grillikalan kanssa sopii karkea suola, tuore tilli ja sitruuna tai limellä maustettu smetana.

Katso lisää uutisia aiheesta ruoka & juoma!

Kirjoittaja:

Luova yrittäjä, kuvaaja, kaikesta terveellisestä ja kauniista inspiroituva bloggaaja ideoi ruokaa, joka hellii makuhermoja ja hyvinvointia, on helppoa valmistaa ja aineet ovat helposti saatavilla. Resepteissä ei ole sokeria eikä jauhoja. Ruoan lisäksi lifestyle-kirjoituksissa inspiroidutaan hyvästä olosta, jooga & spa-tunnelmista, onnellisuudesta ja stessinhallinnasta, matkoista maailmalla, Suomen saaristosta ja kodin sisustamisesta.