18 muutosta, jotka jokainen nainen käy läpi 25-30-vuotiaana

4.7.2017

1. Suurin osa perjantai-illoistasi koostuu sohvalla makoilusta, viinistä ja Netflixistä, ja se on sinulle täysin okei.

Ajatuskin ulos lähtemisestä pitkän viikon jälkeen kuulostaa kamalalta. Kerran kuukaudessa tilanne voi ehkä olla toinen, mutta illanvieton jälkeen olet todennäköisesti muutaman päivän aivan hajalla.

 

2. Ja jos satut menemään ulos perjantaina, et todellakaan tee samoin lauantaina.

Ja jos teetkin, kyse on poikkeuksesta. Täyttäessäsi 20 kahden päivän putket olivat täysin normaaleja, mutta ajat muuttuvat.

 

3. Saatat tienata enemmän rahaa, mutta nekin rahat suuntautuvat toisten häihin.

Sano hyvästit säästöillesi ja opettele tottumaan rahan heittelemiseen naimisiin meneville tuttavillesi (eli ihmisille, joille puolelle tuskin tulet puhumaan enää ikinä).

 

4. Shoppailu jää vähemmälle.

Ja kun shoppailet, ostelet merkkituotteita, ei enää henkkamaukkaa. Et kuitenkaan voi ostella avian high-end-tuotteita, sillä kaikki rahasi on mennyt ystäviesi häihin. Cocktail-mekkojen ostelu jää nyt vähemmälle ja päädytkin etsimään mukavia ylisuuria paitoja joka kaupasta. Käytännössä huomaat käyttäväsi samoja mukavia vaatteita kerta toisensa jälkeen ja nauravasi ajatukselle, ettet joskus halunnut käyttää samaa asua useammin kuin kerran.

 

5. Et ota enää niin paljoa valokuvia.

Mottosi saattoi olla ennen: “pic or didn’t happen”, mutta nykyään et enää ota kuvia, vaikka kuinka yrittäisit. Koet itsesi kiusaantuneeksi ehdottaessasi yhteiskuvia ja ärsyyntyneeksi silloin, kun joku muu haluaa kuvata sinua. Tämä on osasyy myös sille, miksi pukeudut aina samalla tavalla – samaa asua ei kuvata jatkuvasti.

 

6. Et enää osta mekkoja viikonloppuja varten, koska et enää käytä mekkoja viikonloppuisin.

Ja nyt sinulla on noin 60 miljoonaa söpöä mekkoa kaapissasi, mutta yhdellekään niistä sinulla ei ole mitään käyttöä. Ja kun menet ulos, et käy paikoissa, joissa mekot kuuluvat pukukoodiin – ellet sitten päädy klubille… Toisaalta silloin mekkosi ovat liian valjuja. Ainakaan yksi asia ei ole muuttunut: Sinulla ei edelleenkään ole mitään päällepantavaa, vaikka kaappisi notkuu vaatteista.

 

7. Huomaat erkaantuvasi monista kavereistasi.

 

Tuntuu, kuin sinulla ei olisi aikaa hengailla edes läheisimpien ystäviesi kanssa, joten jaat vähäisen aikasi muutamalle tosiystävälle. Sinulla ei vain ole aikaa enää kaikille tutuille. Et vain voi käydä yksillä jatkuvasti. Olet väsynyt, sinun täytyy säästää rahaa ja pyrit välttelemään ylipainoa parhaasi mukaan.

 

8. Haluat jatkuvasti lisää viiniä…

Töiden jälkeen. Joka päivä. Joskus et vaan kykene mihinkään, jolloin viini auttaa.

Lue myös: Tutkimus: Viini on hyväksi sydämelle ja verisuonille vain tässä tapauksessa

 

9. Säikähtäessäsi mahdollista raskautta, panikoit 10 kertaa enemmän kuin koskaan, sillä sinusta tuntuu, että olet jo liian vanha tehdäksesi abortin ja lapsi on nyt pidettävä.

Hitto. Vanheneminen voi olla melko pelottavaa.

 

10. Olet skipannut illanvieton seuraavan päivän “asioiden” takia.

Tiedät, että jos menet ulos, seuraava päivä kuluu sohvalla etkä kykene mihinkään. Sinun täytyy siivota, käydä kaupassa, treenata. Haluat kahvia. Eikä sinulla ole varaa krapulakaloreihin.

 

11. Tunnet itsesi cooliksi jutellessasi vastavalmistuneille toimistolla.

“Ai, valmistuit juuri yliopistosta? Niin minäkin… Tai ainakin minusta tuntuu siltä.”

 

12. Käydessäsi ulkona, sinusta tuntuu kuin olisit vanhin tyyppi koko paikassa.

Mikä voi hyvinkin pitää paikkansa… Oletko liian vanha käydäksesi tässä baarissa? Missä ikäisesi ihmiset ylipäätänsä käyvät? Onko tuo jätkä, jolle puhut, nuorempi kuin sinä? Oletko joku pedofiili? Koska et halua olla missään tekemisissä noiden 25-vuotiaiden miesten kanssa baaritiskillä… Ai, he ovat sinun ikäisiäsi? Hups. Nykyään on mahdotonta kertoa ihmisten ikää. Ehkä olisi vain parempi pysytellä nurkassa ja välttää puhumasta kenellekkään.

Lue myös: 20 kovaa oppituntia, jotka sinun täytyy tajuta ennen kuin täytät 30

 

13. Sosiaalinen mediasi täyttyy vauvoista.

Halutuista vauvoista. Päivityksiä vanhemmilta, jotka ovat sinun ikäisiäsi. Mitä tapahtuu??

 

14. Jos olet suhteessa, alat saada sormusahdistusta ja jos et ole parisuhteessa, ahdistut siitä, ettet ikinä tule saamaan sormusahdistusta.

Sormusahdistus on tunteiden vuoristorataa – kositaanko minua pian? Haluanko edes saada sormuksen sormeeni? Koskaan? Ehkä parissa vuodessa. Tai kolmessa. Itse asiassa sanoin noin viime vuonnakin. Haluanko edes sormusta tältä ihmiseltä? MITÄ TAPAHTUU?

Ja niille, jotka eivät ole parisuhteissa, kaikki on pelkkää paniikkia. Löydänkö ikinä ketään? Pitääkö minun alentua nettideittailuun? Äitini on jatkuvasti niskassani… Mutta minulla ei ole aikaa treffailla ketään. Toisaalta sitten minun on mentävä yksin kaikkiin näihin häihin ja se on todella kallista. JA OLEN MELKEIN 30. Tulen olemaan ikuisesti yksin. Toisaalta minun ei tarvitse jakaa sänkyäni. Ehkä hankin kissan. Huokaus.

 

15. Olet täysin menettänyt kontrollin aineenvaihdunnastasi.

Ei ole enää mitään tehtävissä sen eteen, ettet tulisi keräämään elopainoa, ellet tietenkin ole valmis karsimaan sosiaalisesta elämästäsi. Sitä et halua kuitenkaan tehdä, koska et halua menettää ystäviäsi, joten päädyt juomaan ja syömään roskaruokaa vähintään kerran viikossa. Voisit myös tietenkin treenata yhtä paljon kuin nuorempanakin, mutta olet vain liian väsynyt siihen.

 

16. 10 vuotta nuoremmat tyypit yrittävät lohduttaa sinua sanomalla “Et sinä nyt NIIN vanha ole”, mutta se vain tekee olosi pahemmaksi.

Sinä olit joskus heidän tasollaan. Nyt he vain nauttivat nuoruudestaan tehden asioita, joita sinulla oli tapana tehdä.

 

17. Olet huomannut, ettet näytä enää niin hyvältä kuin joskus.

Et ole enää nuori. Olet menettänyt hehkusi. Haluat käyttää pari vuotta vanhoja kuvia profiilikuvina sosiaalisessa mediassa, mutta et tiedä, onko se hyväksyttävää. Mitä on tapahtunut? Johtuuko se siitä, ettet käyttänyt tarpeeksi aurinkorasvaa? Jos alkaisit nyt huolehtimaan ihostasi, voisiko tilanteen vielä korjata?

 

18. Olet viimeinkin alkanut tehdä vain sinulle tärkeitä asioita vain sinulle tärkeiden ihmisten kanssa.

Jos et nauti jostain, sitten et nauti jostain. Se on yksinkertaista. Et mene paikkoihin, joihin et halua mennä. Et vietä aikaasi ihmisten kanssa, joiden kanssa et halua viettää aikaasi. Mikä on pahinta mitä voisi tapahtua? Alkaisit vain maata sohvallasi katsoen telkkaria? Se kuulostaa itse asiassa ihan hyvältä verrattuna siihen, että viettäisit aikaasi ikävien ihmisten kanssa.

Oma aikasi on tärkeää ja kannattaa käyttää se viisaasti, miettimättä ollenkaan mitä muut ihmiset ajattelevat. Olet viimeinkin löytänyt avaimen onneen.

Lue myös: Illan viettäminen yksin onkin oikeasti hyvä juttu

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Forever Twenty Somethings
Lähde: Artikkelikuva: Pixabay / Engin_Akyurt