Uunibroileria ja viinirypäleitä

14.3.2016

Tässä nopeassa ja helpossa uunibroileri ohjeessa on miellyttävä hedelmäinen maku. Uunihaudutus lisää myös kanan mureutta ja mehukkuutta. Käyttämällä punaviiniä saat ateriasta astetta juhlavamman.

Raaka-aineet:

800    g   Broilerin ohutleikkeitä

300    g   Viinirypäleitä

3     rkl    balsamico (crema)

2-3    dl   kanalientä

1       dl   punaviiniä  (ei pakollinen)

2      kpl  punasipulia

2        tl  paprikajauhetta

suolaa, pippuria

muutama oksa timjamia

öljyä paistamiseen

Uunibroileria_viinirypaleita_2

Ohje:

Paista broilerinleikkeitä pannulla muutama minuutti. Siirrä ne uuni vuokaan ja mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.

Leikkaa punasipulit isoiksi lohkoiksi ja paista niitä hetki pannulla, niin että ne hiukan pehmenevät. Kaada joukkoon kanaliemi (jos käytät punaviiniä lisää kanalientä vain 2 dl). Sekoita joukkoon myös balsamico. Keitä lientä hiukan kasaan. Lopuksi laita joukkoon myös muutama timjamin oksa.

Kaada liemi broilereiden päälle. Lisää joukkoon myös huuhdellut viinirypäleet. Hauduta broilerivuokaa uunissa 180 asteessa n. 20-30 minuuttia. Tarkista välillä etteivät leikkeet tai viinirypäleet  pääse kuivamaan (voit valella kastiketta broilerin pintaan ja tai vaihtaa rypäleet alimmaisiksi).

Kirjoittaja:

Keittiöön iltaisin liimautunut kotikokkaaja, innokkaana kokeilemassa ja kehittelemässä uusia reseptejä läheltä ja kaukaa. Totaalinen hurahdus ruoanlaittoon ja kuvaamiseen alkoi muutama vuosi sitten.Kumpaakin osa-aluetta tässä intohimolla opetellaan, se kun pitää mielen virkeänä ja inspiroi muuten niin tavallista arkeani. Tervetuloa siis kokkailemaan kanssani, kiva nähdä mihin ruokamatkamme päätyvät :)