Raikas Kale

14.3.2016

Kale, siis lehtikaali tuttavallisemmin, on loistavaa ruokaa paistettuna, keitossa ja salaatissa. Ainiin, ja tietysti myös pestossa, munakkaassa ja monessa muussakin ruoassa. Tässä reseptissä tuo puutarhan tummanvihreä superruoka toimii pohjana raikkaalle kevättalven salaatille.

Ainekset:

1 pss lehtikaalia

2 rkl oliiviöljyä

1 pieni tuore ananas

1 kurkku

½ vesimeloni

½ dl auringonkukansiemeniä

½ dl hampunsiemeniä

1 nippu tuoretta minttua

raikaskale_2

Ohje:

Huuhtele lehtikaalin lehdet hyvin. (Käytän itse niiden pesuun pari tippaa castile soap saippuaa isossa vesikulhossa: liotan lehtiä nesteessä hetken hangaten ja huuhtelen huolellisesti jolloin lehdistä saa vahamaisen pinnan helposti pois.) Leikkaa paksut valkoiset lehtiruodit pois tai riivi lehdet käsin lehtiruodin ympäriltä irti. Siivuta lehdet ja laita isoon kulhoon. Hiero pari ruokalusikallista oliiviöljyä kaalinlehtiin.

Poista ananaksesta kuori ja ydin. Hienonna hedelmäliha ja lisää lehtikaalin joukkoon. Pese ja paloittele kurkku ja lisää salaatin sekaan. Leikkaa vesimeloni paloiksi tai palloraudalla palloiksi ja lisää palat salaatin sekaan. Mittaa joukkoon auringonkukansiemenet ja hampunsiemenet. Hienonna mintunlehdet ja lisää salaatin joukkoon.

Sekoita salaatti varovasti käsin nostellen ja tarjoa.

Kirjoittaja:

Hanna tehtailee arjen luksusruokaa bloginsa Gurmee.netin puolella sekä kirjassaan Aamupala - hyvinvointi alkaa aamusta. Yksinkertaisia, mutta herkullisia ohjeita joita on ammennettu ympäri maailmaa. Helppoja ja nopeita, pitkään kypsytettyjä ja rakkaudella valmistettua ja kaikkea siltä väliltä. Hannan keittiössä nauru ja kömmähdykset kohtaavat innostuksen ja päättäväisyyden. Lopputuloksena herkullisia aterioita yhdelle tai koko perheelle.