Luksuspuuro

8.7.2020

Ei liene yllätys kenellekään kirjoituksiani vähän pidempään seuranneelle, että aamupala on minulle aika iso juttu. Tavallisesta kaurapuurostakin saa aivan järjettömän hyvän luksusversion parilla pienellä säädöllä. Pitkän ja rankan flunssan hellittäessä ja ruokahalun palatessa aloitin sairasloman viimeisen aamun pienellä hemmottelulla heti aamusta, tällä ihanalla luksuskaurapuurolla, joka muuten pitää nälkää huikean hyvin!

Yhdelle tai kahdelle nälästä riippuen.

Puuro:

2 ½ dl kaurahiutaleita

2 ½ dl vettä

1 dl konsensoitua maitoa

1 dl mantelijauhetta

¼ tl vaniljajauhetta

ripaus suolaa

Koristeluun:

3 tl maapähkinävoita (sokeroimaton)

n. 1 rkl murskattua halvaa

Vihreää Dukkahmausteseosta (rakastan Mill & Mortarin Green Dukkah seosta!)

Kourallinen pensasmustikoita

luksuspuuro_2

Ohje:

Lisää kaurahiutaleet, vesi, kondensoitu maito ja mantelijauhe kattilaan ja keitä puuro kypsäksi keskilämmöllä. Lisää sekaan mausteet ja sekoita hyvin.

Kaada tai lusikoi puuro lautaselle ja koristele.

Vinkki:

Superhyvää mantelimaidon kera 🙂

Kirjoittaja:

Hanna tehtailee arjen luksusruokaa bloginsa Gurmee.netin puolella sekä kirjassaan Aamupala - hyvinvointi alkaa aamusta. Yksinkertaisia, mutta herkullisia ohjeita joita on ammennettu ympäri maailmaa. Helppoja ja nopeita, pitkään kypsytettyjä ja rakkaudella valmistettua ja kaikkea siltä väliltä. Hannan keittiössä nauru ja kömmähdykset kohtaavat innostuksen ja päättäväisyyden. Lopputuloksena herkullisia aterioita yhdelle tai koko perheelle.