Kesän paras punaviinisangria

15.6.2022

Espanjalainen Javier valmisti pitkään ystäväpiirimme kesäjuhlien sangriat. Kun Javier muutti takaisin Espanjaan, jouduin opettelemaan yhtä hyvän sangrian valmistusta itse. Tämä helppo punaviinipohjainen sangria on yksi parhaista versioistani tuosta ihanasta kesäjuomasta.

Tämän kesän ensimmäisinä lämpiminä päivinä fiilistelin siskoni kanssa kesätunnelmia kauniin sangriakannullisen ja herkullisen grilliruoan kera. No, oikeasti en kyllä uskaltanut grilliä pistää vielä tulille, mutta grillasimme ruoat uunissa! Ja jälkkäriksi lettua. Tietty.

Mutta siis se sangria ­ sen pitää maistua hedelmäiselle, punaviinille, eikä se saa olla liian makeaa. Juoma on täydellinen sekoitus kesän makuja. Hyvän sangrian juju on runsas määrä tuoreita hedelmiä, pehmeä punaviini ja loraus hedelmäistä likööriä tai vaikkapa rommia. Valmiin juoman voi tarjoilla kannussa tai boolimaljassa.

Ainekset:

3,2 litraa valmista juomaa (tarvitaan 4,­5 litran astia, kun hedelmät lisätään)

 • 2 appelsiinia
 • 2 punaista omenaa
 • 2 persikkaa
 • 1,5 litraa punaviinia (esim. Chill Out Smooth & Soft Cabernet sauvignon (löytyy hanapakkauksena, 13%)
 • 2 dl Peach tree likööriä (De Kuyper Royal Distillers, 20%)
 • 1,5 litraa kivennäisvettä
 • Jääpaloja / 1 iso jääkimpale

Alkoholipitoisuus 7,3 %

punaviinisangria_2

Valmistus:

 1. Pese hedelmät huolellisesti. Suosittelen käyttämään luomuhedelmiä, jotta et samalla tule nauttineeksi tujausta tuholaismyrkkyjä.
 2. Pilko hedelmät reiluiksi paloiksi ja lisää astian pohjalle.
 3. Kaada päälle nesteet ja sekoita.
 4. Lisää sekaan jääpalat tai jääkimpale jotta juoma pysyy kylmänä.

Katso lisää drinkkireseptejä!

Kirjoittaja:

Hanna tehtailee arjen luksusruokaa bloginsa Gurmee.netin puolella sekä kirjassaan Aamupala - hyvinvointi alkaa aamusta. Yksinkertaisia, mutta herkullisia ohjeita joita on ammennettu ympäri maailmaa. Helppoja ja nopeita, pitkään kypsytettyjä ja rakkaudella valmistettua ja kaikkea siltä väliltä. Hannan keittiössä nauru ja kömmähdykset kohtaavat innostuksen ja päättäväisyyden. Lopputuloksena herkullisia aterioita yhdelle tai koko perheelle.