Nämä kaksi kotimaista ruokaa hidastavat ikääntymisen vaikutuksia tehokkaimmin

22.10.2019

Superfoodien trendiaikana on hyvä muistaa, että kotimaasta ja suoraan luonnostakin saa helposti (ja ilmaiseksi) kerättyä paria maailman terveellisimpiin kuuluvaa raaka-ainetta; kalaa ja mustikoita. Jos ei ole mahdollisuksia kalastaa tai marjastaa itse, on molempia helppo ostaa lähes mistä vain vuoden ympäri.

Kala

Kala on todellista aivoruokaa. Sen sisältämät Omega 3-rasvahapot ovat aivojen hyvinvoinnin tehotuotteita. Kyseisten rasvahappojen riittävä saanti on yhdistetty mm. madaltamaan dementiasairauksien ja halvausten riskiä sekä parantamaan muistin säilymistä, varsinkin vanhetessamme. Muista kaksi kala-annosta viikossa!

Mustikat

Mustikat ovat parasta superfoodia. Tutkimusten mukaan ne voivat monien muiden hyötyjensä lisäksi suojata aivoja ikääntymiseen yhdistetyiltä sairauksilta kuten dementiasairauksilta ja jopa Alzheimerin taudilta. Mustikoiden on osoitettu parantavan ikääntyessä sekä psyykkisiä että fyysisiä ominaisuuksia ja siten hidastavan ikääntymisen vaikituksia ja jopa nuorentavan.

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Kirjoittaja:

Luova yrittäjä, kuvaaja, kaikesta terveellisestä ja kauniista inspiroituva bloggaaja ideoi ruokaa, joka hellii makuhermoja ja hyvinvointia, on helppoa valmistaa ja aineet ovat helposti saatavilla. Resepteissä ei ole sokeria eikä jauhoja. Ruoan lisäksi lifestyle-kirjoituksissa inspiroidutaan hyvästä olosta, jooga & spa-tunnelmista, onnellisuudesta ja stessinhallinnasta, matkoista maailmalla, Suomen saaristosta ja kodin sisustamisesta.