Tutkimus yllättää: Syömällä suklaata voi laihtua – muista vain nämä ohjeet

8.5.2024

Selvisi, että suklaan syömisellä on enemmän hyötyjä kuin olimme alun perin ajatelleet! Joten, kyllä vain, rakkaat suklaan ystävät, meidän riippuvuutemme on terveellistä (tai noh, ainakin jossain määrin). Tässä on 5 hyötyä suklaan syömisestä:

 

Sydämesi kiittää

Suklaan syöminen hyödyttää sydäntäsi. Ruotsalaisen tutkimuksen mukaan naiset, jotka söivät päivittäin yhden tai kaksi annosta tummaa suklaata, vähensivät sydämen vajaatoiminnan riskiä kolmanneksella. Entistä parempi, saksalainen tutkimus myönsi, että yhden palan tumman suklaan syöminen päivässä vähensi sydänkohtauksen ja aivohalvauksen riskiä 38 prosenttia! Verenpaine laski myös suklaan seurauksesta. Nämä vaikuttavat aika hyviltä syiltä antautua suklaan syönnin tuomiin hyötyihin.

 

Painonpudotus

Yllättäen tumman suklaan nauttiminen täyttää sinut paremmin ja vähentää haluasi muille rasvaisille, suolaisille ja sokerisille ruuille, joten napostelua tulee vähemmän! Ja vähemmän napostelua, etenkin epäterveellisillä roskaruuilla, voi tarkoittaa painonpudotusta.

 

Vähemmän Stressiä

Sveitsiläiset tutkijat ehdottavat tumman suklaan pureskelua päivittäin vähintään kahden viikon ajan stressin lievittämiseksi. Joten stressaavan työpäivän tai sotkuisen eron jälkeen kaiva esiin suklaata ja syö! Varmista kuitenkin, että se on tummaa suklaata, ei maitosuklaata; etsi vähintään 70% puhdasta kaakaota etiketistä.

 

Lisää aivojen tehoa

Voiko suklaa tehdä sinusta älykkäämmän? Norjassa tehty tutkimus sanoo, että voi. Tutkijat totesivat, että flavonolipitoista suklaata nauttivat ihmiset saivat parempia tuloksia kognitiivisissa arvioinneissa. Lisäksi Nottinghamissa tehty toinen tutkimus osoitti, että flavonolipitoinen kaakao lisäsi parempaa verenvirtausta aivoihin, mikä saattaa parantaa lyhyen aikavälin aivojen suorituskykyä.

 

Helpottaa yskää

Erään tutkimuksen mukaan suklaa saattaa auttaa lievittämään yskänkohtauksia paremmin kuin kodeiini. Tämä johtuu suklaan kemiallisesta aineesta, teobromiinista, joka saattaa estää aivoissa olevan vagushermon toimintaa. Seuraavan kerran, kun kärsin kauheasta yskäkohtauksesta flunssan takia, aion laittaa palan suklaata suuhuni ja toivoa, että se auttaa! Ja jos ei auta, no, ainakin tyydytin makeanhimon!

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Allwomenstalk.com
Lähde: Unsplash.comhocolate_