Etsitkö uutta kumppania? Psykologi: Tämä on tärkein ominaisuus, jota hakea kumppanista

15.6.2022

Kumppanin tärkein ominaisuus ei suinkaan ole hänen yhtenevät kiinnostuksen kohteensa tai se, kuinka paljon haluat päästä hänen kanssaan sänkyyn, kertoo parisuhdepsykologi Peter Pearson.

Pearson paljastaa Tech Insiderin haastattelussa, että parisuhteen varsinainen Graalin malja on löytää kumppani, joka jakaa samat ydinarvot kuin sinä.

 

Kiinnostuksen kohteista voidaan neuvotella

Hormonipurskahdukset, jotka tunnet nähdessäsi ihmisen, johon koet mieltymystä, saattavat hiipua ajan kuluessa. Pearsonin mukaan sama ei kuitenkaan päde jakamiinne arvoihin.

Yhteiset kiinnostuksen kohteet ovat tietenkin hieno asia, mutta ne eivät ole niin tärkeitä kuin arvot. Harrastuksista ja kiinnostuksen kohteista voidaan aina neuvotella toisin kuin perustavanlaatuisista periaatteista. ”Kiinnostuksen kohteista voidaan neuvotella,” Pearson sanoo, ”mutta arvoista ei.”

Lue lisää: Vetävätkö vastakohdat todellakin toisiaan puoleensa?

 

Ydinarvoista vaikeaa tehdä kompromisseja

Jos suosit rikossarjoja saippuasarjojen sijaan mutta kumppanisi on eri mieltä, tilanne voidaan sopia kompromisseilla ja neuvottelulla. Mutta jos unelmasi on olla rikas kosmopoliitti samalla, kun kumppaniasi ei kiinnosta pätkääkään maallinen mammona, voi ongelmia olla edessä.

Ydinarvoista on vaikeampaa tehdä kompromisseja kuin mistään muusta, joten Pearson kehottaakin etsimään kumppania, joka jakaa kanssasi samat arvot. Jos arvonne eivät kohtaa, Pearson ehdottaa pohtimaan, onko suhteellanne todella tulevaisuutta.

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Independent.co.uk
Lähde: Pixabay.com / Pexels