Pysy kylläisenä pidempään – neljä hyvää vinkkiä

1.9.2023

1. Syö enemmän vettä

Luit oikein: Syö enemmän vettä. Tutkimusten mukaan paljon vettä sisältävät ruoat ovat painonhallinta huomioon ottaen tehokkain tapa pitää nälkä loitolla. Pelkkä veden juonti ei kuitenkaan pidä nälkää, koska aivot käsittelevät veden juomisen ja ruoan syömisen eri tavalla – veden on siis oltava sitoutuneena ruokaan itseensä.

Mitkä sitten ovat hyviä, vesipitoisia ruokia? Tärkkelyksettömät vihannekset kuten salaatit, parsakaali, kukkakaali, kurkku ja tomaatti ovat ilmeisiä vaihtoehtoja, mutta myös keitot ja liemet ovat mitä parhaimpia nälän taltuttajia.

2. Tankkaa kuituja

Ravintokuidut hoitavat suolistoa ja pitävät nälkää pidempään kuin kuiduttomat hiilihydraatit. Hyviä ja täyttäviä kuituja saat niin salaateista, omenoista kuin esimerkiksi kaurapuurostakin.

3. Syö hyvää proteiinia

Tutkimusten mukaan proteiini pitää nälän loitolla paremmin kuin hiilihydraatit, kuidut tai edes rasva. Tästä syystä kannattaa panostaa laadukkaaseen proteiiniin, kuten kanaan, kalaan, papuihin ja linsseihin.

4. Ota tavaksi syödä kourallinen pähkinöitä

Pähkinät ovat hyviä nälän loitollapitäjiä niiden sisältämien hyvien rasvojen ja proteiinin ansiosta. Pähkinöiden rasva on hyvää, tyydyttymätöntä lajia, mutta sen kanssa kannattaa pitää maltti: Siinä on kuitenkin paljon kaloreita. Pähkinät ovat kuitenkin erinomainen välipala silloin kun mahassa jo kurnii, mutta ruokailuun on vielä aikaa.

Lisää aiheesta Ruoka & juoma

Lähde: Sparkpeople
Kuva: Unsplash / Ive Erhard