Persikka – ota kaikki irti tästä yllättävän terveellisestä herkusta

22.7.2021

Persikoita viljeltiin aikanaan ensimmäisen kerran Kiinassa, jossa niitä pidetään kuolemattomuuden ja ystävyyden symboleina. Persikoilla on monia positiivisia terveysvaikutuksia, jotka ovat lähtöisin persikoiden sisältämistä ravinteista. Näitä ravinteita ovat mm. kuidut, runsaat vitamiinit (C, A, E), niasiini, kalium, mangaani ja fosfori. Syömällä persikoita voitkin saavuttaa muun muassa seuraavat terveysvaikutukset:

 

Terveet luut ja hampaat

Persikoissa on fosforia, joka muiden mineraalien kanssa auttaa vahvistamaan luita ja hampaita. Fosforilla on myös kyky ehkäistä joitakin luutauteja, kuten osteoporoosia. Syömällä persikoita tai muita ruokia, jotka sisältävät fosforia, kalsiumia ja C-vitamiina, vahvistat tehokkaasti leukaluitasi ja ikeniäsi ehostaen samalla hampaittesi kuntoa.

 

Immuunijärjestelmän vahvistaminen

Persikoiden antioksidantit, kuten C-vitamiini ja sinkki, ovat tärkeitä immuunijärjestelmän normaalin toiminnan kannalta. Sekä sinkki että C-vitamiini edistävät kollageenien, ja täten myös haavojen parantumista. Molemmilla ravinteilla on myös antioksidanttisia ominaisuuksia, jotka voivat auttaa taistelussa infektioita vastaan.

 

Ikääntymisen ehkäiseminen

Persikoiden sisältämällä sinkillä on myös nuorentavia ominaisuuksia. Sinkki osallistuu miesten sukupuolielinten ikääntymisprosessiin kiihdyttämällä testosteronin muodostumista elimistössä. Persikat ovat myös loistavia ihon kosteuttajia, käytettiin niitä sitten ulkoisesti tai syötynä. Persikka kuuluu mantelien sukuun, minkä takia persikan öljyjä voidaan käyttää myös kosmetiikan valmistuksessa. Joidenkin tutkimusten mukaan persikka hidastaa myös hiustenlähtöä.

 

Hermoston suojelu

Persikoiden on todettu vähentävän hermostollisia ja rappeuttavia häiriöitä, kuten Alzheimerin tautia. Persikka myös vähentää silmien rappeutumisen riskiä.

 

Edesauttaa laihtumista

Keskikokoinen persikka sisältää vain noin 35-50 kaloria eikä siinä ole ollenkaan rasvaa. Kun soppaan lisätään vielä korkeat A- ja C-vitamiinipitoisuudet ja kuitu sekä kalium, pitää persikka sinut kylläisenä pitkään ja ehkäisee ylensyömistä.

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: SpineMD.com
Lähde: Pixabay