Parisuhteen ylläpito on raskasta – Naiset suosivat sinkkuelämää

24.1.2018

Naiset ovat miehiä onnellisempia sinkkuna, kertoo uusi tutkimus.

Kuluttajatutkimusfirma Mintel analysoi dataansa ja havaitsi, että 61 prosenttia sinkkunaisista ovat tyytyväisiä parisuhdestatukseensa. Miehillä vastaava lukema on 49 prosenttia.

Tutkimuksessa myös huomattiin, että 75 prosenttia sinkkunaisista ei ole etsinyt parisuhdetta aktiivisesti viime vuoden aikana. Miehistä sen sijaan 65 prosenttia on pysyttäytynyt tarkoituksella sinkkuna.

Trendi oli erityisen vahvaa yli 45-vuotiailla naisilla. Kun 32 prosenttia 45-65-vuotiaista naisista oli todella onnellisia sinkkuna, miehistä vain 19 prosenttia saman ikäisistä olivat tyytyväisiä tilanteeseensa.

 

Naiset tekevät miehiä enemmän töitä parisuhteissa

Essexin yliopiston professori Emily Grundy kertoo naisten tekevän miehiä enemmän töitä parisuhteissa.

“Tutkimusten mukaan naiset käyttävät enemmän aikaa kotitöissä ja uskon naisten tekevän myös enemmän töitä tunteillansa. He siis siivoavat ja kokkaavat enemmän ja vielä ajattelevat tunteitansa miehiä enemmän,” hän sanoi.

Naiset käsittelevät ja ratkaisevat miehiä todennäköisemmin ongelmia tai riitoja sekä tekevät enemmän fyysistä työtä yhteisen kodin eteen.

 

Lue myös: 19 asiaa, joita naiset kaipaavat sinkkuajoista

 

Sinkkunaisilla parempi sosiaalinen elämä

Hän lisää vielä, että sinkkunaisilla on parempi sosiaalinen elämä.

“Naisilla on taipumusta ylläpitää paremmin sosiaalista verkostoa, kun taas miehet turvautuvat lähinnä puolisoihinsa ja omaavat vähemmän sosiaalisia suhteita.”

“Onkin selvästi havaittavissa, että naiset, joilla ei ole puolisoa, tekevät paljon enemmän sosiaalisia aktiviteettejä kavereidensa kanssa verrattuna varattuihin naisiin. Miehillä asia on juuri päinvastoin,” hän kertoo.

“Voikin olla, että naisilla on vain enemmän vaihtoehtoja,” Grundy lisää loppuun.

 

Lue myös: 8 Syytä, miksi sinkkuna oleminen voittaa keskinkertaisen parisuhteen

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Telegraph.co.uk
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Ronaldo Oliveira