Näin masturbointi voi muuttaa seksielämäsi

3.12.2017

“Seksuaalinen nautinto on oleellinen osa persoonallisuuttamme,” kertoo Wendy Strgar. Hänen mukaansa todella moni silti ei kykene tuottamaan itselleen riittävästi nautintoa siksi, että olemme erkaantuneet omista kehoistamme.

”Emme enää viitsi tutkia itseämme tai kommunikoida kumppanimme kanssa mielihaluistamme, mikä johtaa tyytymättömyyteen seksielämässä. Loppujen lopuksi syytämmekin sitten kumppaneitamme.”

 

Monille meistä muutos alkaa siitä, että opimme tuntemaan oman kehomme. Saatamme uskoa, että pystymme nauttimaan oikeasti vain silloin, kun näytämme tietynlaiselta. ”Kun saan pudotettua painoani 10 kiloa, ansaitsen hieman nautintoa.” ”En voi tuntea nautintoa, ennen kuin rusketun hieman lisää.”

Totuus on kuitenkin kaikkea muuta: Kun opit olemaan avoin seksuaaliselle nautinnolle ja hyväksymään kehosi sellaisenaan, elämäsi muuttuu. Jos luulet, että kykenet nauttimaan seksistä vain, jos ulkonäkösi on tietynlainen, tulet menettämään paljon.

Lopeta itsesi vertaileminen sosiaalisen median Photoshopattuihin kuviin ja pyri kehittämään suhdettasi omaan vartaloosi.

Seksiä harrastetaan omalla keholla, joten oman vartalon kohtelu heijastuu suoraan omaan seksielämääsi. Pyri antamaan kehollesi hieman lisää huomiota ja rakkautta, ja se palkitsee sinut paljastamalla kykynsä uusiin asioihin monilla osa-alueilla; myös seksuaalisella.

Lue myös: 28 syytä miksi masturbointi voi olla parempaa kuin seksi

 

Masturbointi syventää minäkuvaa

Jos vartalosi vaatii maanittelua, on olemassa yksi vuorenvarma keino, jolla voit syventää tuntemustasi omasta minäkuvastasi: masturboiminen. Vaikka masturboimisella voi parantaa seksiä parisuhteessa monella tavalla, yllättävän harva pari keskustelee aiheesta keskenään.

Ilmiö johtuu todennäköisesti masturboimisen huonosta maineesta. Sitä pidettiin pitkään ongelmana, jonka hoidossa lääkärit käyttivät julmia tekniikoita ja välineitä. Ei olekaan yllättävää, että todella moni ei edes uskalla ottaa asiaa puheeksi.

Sooloseksillä on kuitenkin runsaasti positiivisia terveysvaikutuksia. Ensinnäkin, se opettaa meitä kontrolloimaan omia seksuaalisia mieltymyksiämme, mistä on hyötyä, kun kommunikoimme kumppanillemme seksistä.

Masturboimisesta on myös hyötyä ennenaikaisesta ejakulaatiosta kärsiville miehille, sillä sen aikana voi oppia tuntemaan ja kontrolloimaan ejakuloimisen ajoitusta. Masturboiminen sopii myös hyvin pareille, joilla on epätasaiset halut; toinen ei välttämättä halua seksiä niin usein kuin toinen, jolloin masturboimisella voi tyydyttää itsensä ja vähentää stressiä.

 

Masturboimisessa on kuitenkin yksi sudenkuoppa

Vuonna 2007 julkaistun tutkimuksen mukaan masturbointi voi myös parantaa miesten immuunisysteemin ja eturauhasen toimintaa. Naisilla masturbointi vahvistaa lantionpohjan lihaksia ja tuntoherkkyyttä, minkä lisäksi sillä on yhteys selkäkivun ja kuukautiskipujen vähentymiseen; itseä tyydyttämällä voi kiihdyttää verenkiertoa ja rentouttaa lantionpohjan ja selän alueita.

Masturboimisessa on silti yksi sudenkuoppa. Siihen voi nimittäin jäädä koukkuun, ja addiktioon liittyy yleensä runsas pornon katselu. Riippuvuudella on todettu olevan yhteys seksuaalisten halujen ja kahdenkeskisen seksin vähentymiseen.

On myös masturboimisen muotoja, jotka voivat saada kumppanisi näyttäytymään vähemmän viehättävänä. Tämä johtuu siitä, että itsensä tyydyttämisen muodot ovat niin erilaisia kuin kahdenkeskisen seksin metodit.

Jos koet vaikeuksia kumppanisi tyydyttämisessä tai halujen herättämisessä, kysy itseltäsi, miten voisit tehdä masturboimisesta ja kahdenkeskisestä seksistä yhtä haluttavaa.

 

Lue myös: Kuinka usein pitäisi masturboida? Seksiasiantuntija vastaa

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Health.com
Lähde: Artikkelikuva: Pixabay / Takmeomeo