Näiden ominaisuuksiensa takia avokado on oikea terveyspommi

23.3.2023

Muinaisten atsteekkien herkku avokado on loistava rasvan ja energian lähde ruokavaliossa, sillä sen rasva on enimmäkseen kertatyydyttynyttä oleiinihappoa – omega-9-rasvahappoa, jonka on tunnettu alentavan huonoa kolesterolia, ehkäisevän rinta- ja eturauhassyöpää ja joka on myös liitetty muistin parantumiseen.

Avokadossa on lisäksi runsaasti kuituja, B-vitamiineja, A- ja K-vitamiinia, ja hedelmistä eniten foolihappoja, kaliumia, E-vitamiinia ja magnesiumia.

Avokadon syöminen auttaa myös muista ruoista saatavien ravintoaineiden imeytymiseen.

Käytä avokadoa sellaisenaan, leivän päällä, salaateissa, keitossa tai smoothiessa. Tee avokadosta tahnaa maustamalla se valkosipulilla, sitruunalla suoralla ja pippurilla. Käytä salaateissa ja meksikolaisessa ruoassa ja grilliruoan päällä.  Avokadoa ei kypsennetä ja pieni avokadoa päivässä riittää terveysaikutuksiin. Ei ihme, että intiaanit kutsuvat avokadoa taivaalliseksi voiksi.

 

Katso lisää uutisia aiheesta ruoka & juoma!

Lähde: PIxabay

Kirjoittaja:

Luova yrittäjä, kuvaaja, kaikesta terveellisestä ja kauniista inspiroituva bloggaaja ideoi ruokaa, joka hellii makuhermoja ja hyvinvointia, on helppoa valmistaa ja aineet ovat helposti saatavilla. Resepteissä ei ole sokeria eikä jauhoja. Ruoan lisäksi lifestyle-kirjoituksissa inspiroidutaan hyvästä olosta, jooga & spa-tunnelmista, onnellisuudesta ja stessinhallinnasta, matkoista maailmalla, Suomen saaristosta ja kodin sisustamisesta.