Hiiliteräspannu

Hiiliteräspannu – onko tämä paras paistinpannu ikinä?

1.6.2017

Tavalliset paistinpannut ovat käyttötavaraa – ne kuluvat käytössä ja niiden paistopinta menee rikki ajan myötä (vuodessa tai kahdessa). Monet ovat kyllästyneet jatkuvasti hankkimaan uusia paistinpannuja. Näistä syistä hiiliteräspannut ovat nousseet suosioon – ne kestävät pitkään ja ovat helppoja hoitaa.

Hiiliteräspannu on teräksestä valmistettu paistinpannu jossa ei ole mitään teollisesti lisättyä pinnoitetta (toisin kuin esim. teflon paistinpannuissa). Pannuun muodostuu tarttumaton pinta käytön ja rasvanpolton myötä kun rasva polymerisoituu sen pintaan.

Miksi hankkia hiiliteräspannu?

Kestää ikuisesti

Kuten jo mainitsimme, kestää hiiliteräspannu pitkään käytössä. Nämä paistinpannut voivat jopa olla ikuisia mikäli niitä hoidetaan oikein. Hiiliteräspannun paisto-ominaisuudet paranevat ajan myötä kun tarttumatonta pintaa muodostuu enemmän pannun pintaan.


Hiiliteräspannu de Buyer Mineral B Pro 28cm


69,00 € Paista.fi verkkokaupasta

Tilaa omasi nyt


Helppo puhdistaa

Tavallista paistinpannua saa usein hinkata pitkään jotta ruoantähteet lähtevät irti. Kun käytät hiiliteräspannua, riittää että huuhtelet sen hyvin (pelkällä vedellä) käytön jälkeen. Muista myös kuivata pannu huuhtelun jälkeen.

Sopii kaikille liesityypeille

Enää sinun ei tarvitse miettiä sopiiko pannu varmasti liedellesi. Hiiliteräspannua voi käyttää induktioliedellä, kaasuliedellä, grillillä ja kaikilla muillakin liesityypeillä.

Käyttöönotto

Pannu ei ole kovinkaan hyvä paistamiseen suoraan kaupan hyllyltä, vaan se vaatii muutaman käyttökerran ennen kuin sen oikeat ominaisuudet tulevat esiin. Ensimmäiseksi sinun tulee puhdistaa pannu huolellisesti vedellä ja rätillä jotta tehtaalla käytetyt kemikaalit katoavat sen pinnasta. Toiseksi sinun tulee tehdä pannulle rasvanpoltto, mielellään muutaman kerran. Katso alla olevasta videosta miten rasvanpoltto tehdään oikeaoppisesti.

Hoito

Kuten kaikki paistinpannut, vaatii myös hiiliteräspannu hoitoa jotta se kestää käytössä. Hiiliteräspannun hoito on yksinkertaista – anna paistinpannun jäähtyä, huuhtele se kuumalla vedellä (älä käytä tiskiainetta), kuivaa se ja sivele hieman rasvaa pintaan ennen kaappiin laittamista. Jos pinta naarmuuntuu tai siihen jää ruokaa kiinni, voit hioa pinnan puhtaaksi vesihiomapaperilla ja tehdä rasvanpolton uudelleen.

Puhdistus

Pannu pestään aina pelkällä kuumalla vedellä käytön jälkeen. Pannua ei missään nimessä saa tiskata tiskiaineella tai laittaa tiskikoneeseen, tämä vaurioittaa pannua. Puhdistuksen jälkeen pannu tulee kuivata puhtaalla rätillä tai talouspaperilla ja sivellä kevyesti rasvalla jottei se pääse ruostumaan kaapissa.

Osta Paista.fi verkkokaupasta

Suosittelemme ostamaan hiiliteräspannun Paista.fi verkkokaupasta. Heidän valikoimastaan löydät kaikki erikokoiset De Buyer hiiliteräspannut edulliseen hintaan ja nopealla 1-2 päivän toimituksella.


Hiiliteräspannu de Buyer Mineral B Pro 28cm


69,00 € Paista.fi verkkokaupasta

Tilaa omasi nyt


Lue lisää: ruoka & juoma uutisia