Kahdeksan ruokavinkkiä flunssan ehkäisemiseksi

10.9.2020

Käsien peseminen ja muu perushygieniasta huolehtiminen on tietysti tärkeää flunssan ehkäisyssä, mutta myös ruokavalinnat voivat auttaa pitämään pöpöt kaukana.

1. Kreikkalainen jugurtti

Jugurtin sisältämät probiootit auttavat pitämään suoliston bakteerikannan tasapainoisena. Tasapainosesen suoliston bakteerikannan taas on tutkittu parantavan vastustuskykyä ja alentavan infektioherkkyyttä.

2. Kananuudelikeitto

Äitisi oli oikeassa ­ nuudelisoppa voi estää tehokkaasti tulehduksia ja rauhoittaa flunssan oireita. Jos tauti yllättää, kananuudelikeitosta saat myös tarvittavia nesteitä, vitamiineja ja mineraaleja sen parantumiseksi.

3. Vihreä tee

Vihreä tee sisältää runsaasti polyfenoleita sekä katekiineja, jotka auttavat taistelemaan viruksia vastaan ja parantamaan immuunijärjestelmää.

4. Heraproteiinijauhe

Hera auttaa kasvattamaan lihaksiasi ­ ja myös vastustuskykyäsi.

5. Inkivääri

Inkivääristä löydetyt ainesosat voivat vaikuttaa keskushermostoon nostamalla serotoniinitasoja ja lievittämällä pahoinvointia. Jos siis koet flunssan yhteydessä oksentelua tai pahaa oloa, juo vaikka kupillinen inkivääriteetä.

6. Sitrushedelmät

Sitrushedelmien sisältämä C­vitamiini on voimakas antioksidantti, joka voi tehokkaasti taistella kehon vapaita radikaaleja vastaan.

7. Sardiinit

D­vitamiini on tärkeä tekijä immuunijärjestelmämme sääntelyssä. Suurin osa D­vitamiinin saannista tulee auringosta, joka kuitenkin tähän aikaan vuodesta loistaa poissaolollaan. Talvella hyviä D­vitamiinin lähteitä ovat esimerkiksi sardiinit ja kalanmaksaöljy. Eikö houkuttele? Siinä tapauksessa voit syödä D­vitamiinisi myös suoraan purkista.

8. Naudanliha

Naudanliha sisältää runsaasti sinkkiä, joka auttaa elimistöä tuottamaan valkosoluja, ja valkosolut ovat immuunijärjestelmämme sotureita. Sinkki saattaa vaikuttaa myös oireiden kestoon.

Lähde: foxnews.com
Kuva: Unsplash / rawpixel