8 syytä, miksi sinun tulisi syödä pakurikääpää

10.5.2017

On jo moneen otteeseen todistettu, että antioksidantit ovat se taianomainen asia, joka edesauttaa terveyttämme merkittävästi ja monella tapaa. Vaikka monet vihannekset ja hedelmät ovatkin täynnä oksidantteja, ei riittävän oksidanttien ja riittävän laadukkaiden sellaisten saaminen ole niin niin helppoa kuin usein kuvittelemme.

Syitä tähän on monia vaihdellen syömämme ruoan laadusta (usein täynnä lannoitteita); vihannesten mukana kehoomme päätyy runsaasti myrkyllisiä ilmansaasteita; elimistömme ei aina pysty käsittelemään riittävästi antioksidantteja emmekä aina vain yksinkertaisesti syö niitä tarpeeksi. Joten kun löysin keinon pitää antioksidanttitasot korkealla helposti ja vain yhdellä super foodilla, olin valmis sukeltamaan antioksidanttikylpyyn! Tervehdi pakurikääpää, lääkesientä, jolla voit edistää terveyttäsi uskomattomalla tavalla.

Kyllä, lääkesientä. Pakurikääpää ei tule sekoittaa huumesieniin! Pakurikääpä on antioksidanttien raskaan sarjan mestari, joka peittoaa acai-marjat, granaattiomenan ja mustikat sata-nolla. Pakurikääpä on erittäin arvostettua ympäri Aasiaa ja Eurooppaa terveysruokana ja sitä on käytetty lääkkeenä erilaisiin sairauksiin, kuten syöpiin, koliikkiin, haavoihin ja tulehduksiin.

Valtavan antioksidanttipitoisuuden lisäksi pakurikääpä tarjoaa vahvan immuunisuojan sekä suojan viruksilta. Sen myös uskotaan sisältävän runsaasti phytoravinteita, jotka hidastavat vanhentumista.

Tässä on 8 syytä, miksi pakurikääpä kannattaa lisätä jokapäiväiseen ruokavalioon.

1. Antibakteerinen – suojaa bakteereilta

2. Suojaa sienitaudeilta, kuten jalkasieneltä.

3. Pakurikääpä tappaa myös mikro-organismeja

4. Se suojaa myös hiivasieniltä.

5. Pakurikääpä auttaa immuunisysteemin sääntelyssä.

6. Se auttaa virustaudeilta suojautumisessa.

7. Se sopeutuu elimistöön ja tarjoaa sille mitä se tarvitsee.

8. Pakurikäävällä on suurin ORAC-taso kaikista luonnosta saatavista ruoista – se sisältää todella korkeita antioksidanttipitoisuuksia, jotka auttavat taistelussa soluvahinkoa aiheuttavia radikaalisoluja vastaa.

Lue lisää: ruoka & juoma uutisia

Lähde: Mindbodygreen.com