7 syksyn ruokaa, jotka ovat täydellisiä painonpudotukseen

20.9.2020

Ensimmäinen kylmä tuulahdus, muutama pudonnut lehti, kurpitsalatten tuoksu—se on täällä. Syksy on virallisesti alkanut. Kun kesäkuukaudet ovat menneet ohi, ja me vaihdamme rose-viinipullomme lämpimiin maustettuihin siidereihin, me alamme myös ajatella kaikkia herkullisia syksyruokia jotka odottavat edessäpäin. Omenapiirakat ovat hyvä vaihtoehto aina, mutta syksylle on olemassa myös muita ruokia joista kannattaa innostua.

 

Nämä syyssesongin ainekset ovat täynnä ravintoaineita jotka auttavat sinut läpi viileämpien päivien. Ne myös ovat vähäkalorisia, joten voit käyttää niitä avuksi painonpudotuksessa, jos se on sinun päämääräsi. Ja vaikka ei olisi, ne ovat silti täynnä ravintoaineita, ja maultaankin erittäin hyviä ja ne kannattaa sisällyttää ruokavalioon.

 

1. Omenat ja päärynät

Nyt sinulla on vihdoinkin tarpeeksi hyvä tekosyy lähteä poimimaan omenia! Maxine Yeung, M.S., R.D., The Wellness Whiskin omistaja kertoi SELF:lle, että omenat ovat hyvä kuitujen lähde, täynnä vitamiineja ja niissä on vähän kaloreita. Ja sama pätee myös päärynään. On olemassa rajaton määrä tapoja käyttää näitä syksyisiä makuja – sekä makeisiin että suolaisiin ruokiin. Heitä niitä salaattiin, kuivata marjakuivurilla ja syö välipalaksi, tai syö vain sellaisenaan. Kuten sitä sanotaan, omena päivässä….

 

2. Kurpitsa

On olemassa monia ihania talvikurpitsoja. Yksi, jota Yeung rakastaa on spagettikurpitsa. Se on karppaajien suosikki ihan syystä – se on rakenteeltaan ja maultaan todella samanlaista kuin oikea pasta, mutta siinä on enemmän kuituja ja huomattavasti vähemmän hiilihydraatteja. Tehdäksesi spagettikurpitsaa, sinun tarvitsee vain halkaista kurpitsa puoliksi, maustaa se oliiviöljyllä ja paistaa niin pitkään, että se on kypsää. Tämän jälkeen kaavi sisälmykset haarukalla, ja voilà—spagetti! Tai jotain sen tapaista ainakin…

Hän myös rakastaa myskikurpitsaa, jota hän lisää keittoihin, tai paistaa sitä yhdessä kanelin, muskottipähkinän, inkiväärin ja maustepippurin kera.

 

3. Kurpitsansiemenet

Yeung tykkää käyttää kurpitsasta jääneet siemenet myös hyödyksi; hän paahtaa ne, ja käyttää niitä salaateissa tai keitoissa. Voit tehdä näin lähes minkä tahansa kurpitsan kanssa – hänen mielestään parhaita ovat myskikurpitsat, mutta myös muut lajikkeet toimivat. ”Siemenet ovat täynnä kasvipohjaisia proteiineja, samalla tavoin kuin pähkinätkin, ja niissä on runsaasti vitamiineja kuten folaattia, kaliumia ja a-vitamiinia ja c-vitamiinia.” Ne ovat myös loistavia naposteltavia työpöydän äärelle kun sinusta alkaa tuntua siltä, että iltapäivän hiukohetki on käsillä.

 

4. Kukkakaali

Tämä kukanmallinen kasvis tunnetaan kehonmuokkaajana, karppaajien suosikkina ja varhaissyksyn lempparina. Voit tehdä tästä vähäkalorisia pizzapaloja, riisiä, leipää ja vaikka mitä.

 

5. Viikunat

“Vaikkakin näitä on saatavilla pitkin vuotta, syksyllä ne ovat parhaimmillaan”, Yeung selittää. Viikunoissa on paljon kuitua, joka tekee niistä loistavia tyydyttämään sokerihampaasi, pitäen vatsasi samalla tyytyväisenä. Yeung tykkää syödä näitä juuston tai pähkinävoin kera naposteltavana, tai pilkottuna salaatissa.

 

6. Bataatit

Nämä eivät ole hyviä ainoastaan vaahtokarkkien kera (vaikka ne ovatkin mahtavia tällä tavoin). Ne ovat täynnä erilaisia hiilihydraatteja, joten sinun todella tulisi lisätä näitä lautasellesi, kun vatsasi ei enää jaksa yhtään enempää täysjyvää (kvino on hyvää, mutta rajansa kaikella!). Kokeile näitä paahdettuna, muusattuna tai tee niistä keitto.

 

7. Kaneli ja muskottipähkinä

Nämä vähäkaloriset mausteet eivät ole ainoastaan munatotia varten. Suosittelemme lisäämään niitä myös paahdettujen vihannesten joukkoon, keittoihin ja salaatinkastikkeisiin. Ole luova, ne toimivat monien eri asioiden kanssa ja todella ansaitsevat vakituisen paikan keittiössäsi. Näiden lisäksi kokkaaminen näillä aineilla saa kotisi tuoksumaan aivan syksyiselle, ja kukapa ei pitäisi siitä?

 

LUE LISÄÄ: RUOKA JA JUOMA UUTISIA

LUE LISÄÄ: TERVEYS JA HYVINVOINTI UUTISIA

 

Lähde: Self.com

Artikkelikuva: Pixabay