6 syytä, miksi sinun tulisi lopettaa maidon juonti

1.7.2021

Kun sinulle sanotaan, että sinun tulisi lopettaa maidon juonti välittömästi, kysyt varmasti ”Miksi”? Ja hyvästä syystä. Aikojen alussa maidon ravintoarvot olivat sillä tasolla, että maitoa kannatti kuluttaa. Maito oli pastöroimatonta ja täynnä terveellisiä bakteereja, jotka tekevät hyvää suoliston terveydelle.

Maito on muuttunut viimeisen 50 vuoden aikana. Nykyaikaisessa maataloudessa ja maidontuotannossa on tapahtunut paljon muutoksia, joista meidän kuluttajien tulisi olla tietoisia ennen maidon kulutusta.

Tässä 5 syytä, miksi sinun tulisi lopettaa maidon juonti:

(Lähde: Healthy Wild And Free)

 

1. Luuston terveys

Usko tai älä, mutta ”luustonrakentaja -maito” on itse asiassa haitallinen luustollesi. Maidolla on kalsiumia huuhtova ominaisuus. Maidossa on runsaasti kalsiumia, mutta pastöroinnin ansiosta ainoastaan pieni määrä kalsiumista imeytyy kehoomme.

Lisäksi, maito happamoituu kehossa siten, että maidossa oleva kalsium neutralisoi hapot maidon sulattamiseksi! Kalsium neutralisoituu ja luusto kärsii, koska luiden kalsium on tulee käyttöön. Usko tai älä, mutta tilastot kertovat, että maissa, joissa on alhainen maidon kulutus, niiden väestössä on myös alhaisin määrä murtumia.

Lue myös: Yle – Maidon terveysvaikutukset suurennuslasin alla

 

2. Suoliston terveys

Maidossa oli ennen suuri määrä terveellisiä bakteereja. Nykyään maito on pastöroitu ja tämä kuumennusprosessi tappaa kaikki suoliston terveydelle hyödylliset bakteerit. Suolistolle terveiden bakteereiden puuttumisen lisäksi maito sisältää proteiineja, joita kehon on vaikea sulattaa. Tämän vuoksi tutkimukset osoittavat, että paljon maitoa juovien ihmisten paino nousee toisin kuin niiden, joiden maidonkulutus on alhaisempi.

Lue myös: Harwardin yliopiston tutkijat: Maitotuotteilla yhteys moniin terveysongelmiin

 

3. Antibiootit ja hormonit

Lehmille syötetään antibiootteja sairauksien ehkäisemiseksi ja lisäksi lehmille annetaan kasvuhormoneja maidontuotannon lisäämiseksi. (Maitohan sisältää kasvuhormoneja runsaasti jo itsessään, sillä sehän on tarkoitettu vastasyntyneen / kasvavan vasikan ravinnoksi). Ongelma on, että näitä antibiootteja ja hormoneja löytyy myös maidosta, jota lehmät tuottavat. Kasvuhormonit sekoittavat ihmisen hormonitasapainoa ja antibiootit häiritsevät suolistosi terveyttä entisestään ja heikentävät immuniteettia.

Huom. Suomessa on olemassa ”varoaika”, joita viljelijöiden pitää noudattaa ennen maidon lähettämistä meijeriin. Varoajan vaikutuksesta antibioottien tai kasvuhormonien määrään emme ota kantaa.

Lue myös: Keskisuomalainen – Asiantuntija kyseenalaistaa maidon terveysvaikutukset

 

4. Allergiat

USA Today:n mukaan noin 60% aikuisista ei pysty sulattamaan maitoa. Noin 75% väestöstä kärsii laktoosi-intoleranssista. Suurin osa väestöstä on allergisia maidolle vaikka oireet eivät olekaan ilmeisiä. Tämä vahingoittaa ruoansulatusta ja immuniteettia ajan kuluessa.

Lue myös: Askel terveyteen – Miski ihmisen ei kannata juoda lehmänmaitoa

 

5. Iho-ongelmat

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että maitoa juovat lapset kärsivät useammin aknesta kuin ne, joiden ruokavalioon maito ei kuulu. Koska maito on nykyään sairaiden, lääkityiden ja hormoneja saaneiden lehmien sivutuote, sen ravintoarvo on erittäin matala. Tämän kauhistuttavan hoidon ja lehmien heikentyneen terveyden jälkeen otamme maidon ja pastöroimme loputkin ravinteet pois maidosta.

Iho-ongelmat, kuten akne, psoriasis, kuiva iho tai ihottuma, voivat johtua maidon kulutuksesta. Iso osa ihmisistä on huomannut iho-ongelmien katoavan sen jälkeen, kun he ovat lopettaneet maidon juonnin.

Lue myös: Rasvaton maito – haitat terveydelle suuremmat kuin on kerrottu?

 

6. Syöpä

Maidon sisältämät hormonit, kuten IGF-1 (insuliinin kaltainen kasvuhormoni), voivat lisätä riskiä sairastua eturauhas-, paksusuoli- ja rintasyöpään. Pidä myös mielessä, että maito hapottuu kehossasi ja kehosi on vaikea sulattaa sitä.

Kehostasi tulee happamampi, immuunijärjestelmä heikkenee ja suolistosi tulehtuu useammin. Kaikki nämä saavat kehosi tilaan, jossa syöpä voi kehittyä helpommin. Muodostuu ympäristö, jossa syöpä voi menestyä. Maito hajoaa myös sokeriksi. Laktoosi hajoaa galaktoosiksi kehossa. Tavallisessa lehmänmaidossa on todella monia syöpää aiheuttavia yhdisteitä.

Mitä siis voit juoda? On olemassa myös orgaanisia maitoja, joiden tuotannossa olleet lehmät ovat vapaita antibiooteista. Maito voi toki olla terveellisempää kuin orgaaninen riisi-, kookos-, manteli- tai hamppumaito. Mutta vältä soijamaitoa, sillä soija ruokana on ongelma itsessään.

Lue myös: Studio55 – Rasvaton maito aiheuttaa naisille hedelmättömyyyttä

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Healthy Wild And Free
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay