10 terveellistä syytä puristaa sitruunoita

8.9.2022

On aliarviointia kutsua sitruunoita superfoodiksi. Ne ovat paljon muutakin. Ne eivät vain lisää raikasta makua erilaisiin aterioihin, vaan myös tekevät kantavat lukemattomia terveellisiä ominaisuuksia mukanaan.

Sitruunamehun flavonoidien sanotaan sisältävän antioksidantteja, minkä takia sitruunat ovat omiaan erilaisien vaivojen ja tautien hoidossa.

Tässä 10 syytä sitruunojen nauttimiseen:

 

  1. Munuaiskivien ehkäisy: Juo lasillinen sitruunamehua päivittäin, niin virtsasi sitraattitasot nousevat. Tutkimusten mukaan korkeat sitraattitasot suojelevat munuaisten kalsiumkiviltä.
  2. Kurkkukivun parantaminen: Sitruunamehun sekoittaminen hunajan kanssa voi parantaa kipeän kurkun tuomat epämukavuudet.
  3. Painonpudotus: Tuoreiden tutkimusten mukaan sitruunamehu voi tukea painonpudotusta. Sitruunamehu sisältää pektiiniä, liukenevaa kuitua, jonka tiedetään auttavan painonpudotuksessa.
  4. Päivän aloittaminen hyvin: Lopeta kofeiinijuomien lipittäminen ja aloita päiväsi kupillisella kuumaa teetä ja raikasta sitruunamehua aktivoidaksesi ruoansulatusjärjestelmäsi ja saadaksesi annoksen C-vitamiinia.
  5. Kutinan poistaminen: Jos saat nokkosenpistoksen tai hyttynen puraisee, sitruunamehun hierominen ärtyneeseen paikkaan auttaa. Mehu rauhoittaa ihoa ja se omaa myös tulehdusta hoitavia ominaisuuksia.
  6. Ruoansulatuksen hoitaminen: Sitruunamehusta ja pellavansiemenistä tehty juoma poistaa epäpuhtauksia ja kuonaa nopeasti.
  7. Syöpien ehkäisy: Tutkimusten mukaan sitrushedelmien liminoidiyhdisteet suojelevat soluja vahingoilta, jotka voivat johtaa syöpäsolujen muodostumiseen.
  8. Kalium: Banaanit eivät ole ainoita hedelmiä, jotka tarjoavat suuren annoksen kaliumia. Korkean C-vitamiinipitoisuuden lisäksi sitruunoissa on keskimäärin 80 mg kaliumia, joka tunnetusti pitää elimistösi vahvana ja vetreänä.
  9. Kuumeen parantaminen: Unohda pitkäkestoiset kuumeet! Kun kehon lämpötilasi nousee, juo lasillinen sitruunamehua parantaaksesi kuumeen nopeammin.
  10. Elimistön pH-tasapainon ylläpitäminen: Vaikka sitruunat vaikuttavatkin hapokkailta, ovat ne yllättävän hyvä emäksisten ravinteiden lähteitä ja näin erinomaisia pH-arvojen tasapainottajia.

 

Lue myös: Tiesitkö nämä sitruunaveden 12 terveysvaikutusta

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Pop Sugar
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Abigail Lynn