10 yllättävää tapaa käyttää mikroaaltouunia

24.6.2018

Mikroaaltouunista on paljon muuhunkin kuin kiireisen arkiaamun pikapuuron lämmittämiseen. Tässä kymmenen tapaa ottaa enemmän hyötyä irti mikrosta:

1. Irroita postimerkkejä

Tuliko kirjoitettua postikortin osoite aivan päin honkia? Jos ehdit jo kiinnittää siihen postimerkin, niin saat sen irti mikrosi avulla: Ripottele vettä merkin päälle ja mikrota 20 sekuntia.

2. Rapeaa pekonia mikrossa? Kyllä!

Aseta mikroon ensin lautanen, sitten murokulho ylösalaisin lautaselle ja pekonisiivut kulhon päälle. Lopuksi aseta talouspaperi pekonisiivujen päälle, niin että rasva kertyy siihen ja alla olevalle lautaselle. Mikrota 1 minuutti per pekonisiivu.

Katso täältä lisää pekoniherkkuja

3. Kypsennä maissintähkä

Kääri tähkä märkään talouspaperiin ja mikrota kolme minuuttia. Käsittele varoen – tähkä on superkuuma!

4. Steriloi leikkuulautasi

Leikkasitko juuri lihaa leikkuulautasi päällä? Salmonellan ja muiden vaarallisten bakteerien välttämiseksi lauta kannattaa steriloida. Pese lauta hyvin saippualla ja vedellä, ja laita se sitten minuutiksi mikroon. Näin bakteerit kuolevat ja lauta on jälleen steriili.

5. Tee donitseista jälleen pehmeitä

Mikrota niitä 10 – 12 sekuntia. Näin saat pari päivää vanhoista, hieman kovista donitseista jälleen pehmeitä – ihan kuin uunituoreita!

6. Puhdista mikro sitruunavedellä

Onko mikrosi aivan hirveässä kunnossa? Laita mikroon kulho ja kulhoon vettä. Purista veteen sitruunamehua ja laita loputkin sitruunat veteen. Mikrota viitisen minuuttia. Sitruunavesi haihtuu ja tarttuu mikron sisäpinnoille, tehden pintojen puhdistamisen helpoksi. Sitten vain pyyhit liat pois, tuosta vain!

7. Tee sipulien pilkkomisesta vähemmän itkettävää

Leikkaa sipulin molemmat päät irti ja mikrota sipulia 30 sekuntia. Näin suurin osa kyyneliä aiheuttavista sipulikaasuista haihtuu pois ja voit leikata sipulia kuivin silmin!

8. Tee itse perunalastuja

Leikkaa raaka peruna ohuiksi siivuiksi, mausta mielesi mukaan, aseta siivut lautaselle ja mikrota 3 minuuttia. Sitten käännä siivut ja mikrota toiset 3 minuuttia. Rapeaa ja maukasta!

9. Apua jomottaviin lihaksiin

Jomottaako niskaa? Kokeile lämmintä riisipussia! Ota vanha (puhdas) sukka ja täytä se raa’alla riisillä. Tee sukkaan solmu ja mikrota muutama minuutti. Sitten vain kietaiset lämpimän riisisukan niskasi ympärille!

10. Pidä keittiön puhdistussienet bakteerittomina

Leikkuulaudan lisäksi myös keittiön sienet kannattaa mikrottaa silloin tällöin, bakteerien tappamiseksi.

Lähde:

Lisää mikroherkkuja ja -niksejä

Kuva: Unsplash / Mike Marquez