10 asiaa, joita jokaisen naisen tulisi syödä enemmän

27.2.2024

Sipulit

Sipulit ovat uskomattoman terveellisiä, sillä ne ovat esimerkiksi anti-inflammatorisia, antibakteerisia ja täynnä B- ja C-vitamiinia. Mutta erityisen hyödyllisiä ne ovat naisille siksi, että ne ehkäisevät luiden haurastumista ja täten osteoporoosia.

 

Kuivatut chililastut

Chili- ja paprikalastuissa on runsaasti A-vitamiinia, mutta lisäksi ne ovat luonnollisesti termogeenisiä. Ne siis lämmittävät kehoa ja kiihdyttävät aineenvaihduntaa. Lastut myös hillitsevät nälkää ja hidastavat rasvan kertymistä elimistön.

 

Lehtimangoldi

Lehtimangoldi on korvike lehtikaalille. Se on vähäkalorinen lähde phytoestrogeeneille, jotka pitävät hormonisi tasapainossa. Mangoldissa on myös rutkasti rautaa, kalsiumia, folaattia ja B, – C, – E- ja K-vitamiineja.

 

Ruusukaalit

Sama yhdiste, joka aiheuttaa ruusukaalien tuoksun (allyyli-isotiosyanaatti) saa myös syövän esiasteen solut tuhoutumaan itsestään. Pyri kuitenkin välttämään ruusukaalien keittämistä, sillä se vähentää niiden syöpää ehkäiseviä vaikutuksia.

 

Lue myös: Lehtikaali on vihannesten kuningatar – 10 kiistämätöntä hyötyä

 

Saksanpähkinät

Proteiinipitoiset saksanpähkinät ovat pullollaan kuitua ja omega-3-rasvahappoja. Ne ovatkin omiaan kolesterolin pudottamisessa, aivojen terävöittämisessä ja unenlaadun parantamisessa. Joidenkin tutkimusten mukaan saksanpähkinät ovat ehkäisseet rintasyövän riskiä.

 

Rusinat

Kuitujen, raudan ja C-vitamiinin lisäksi rusinoissa on energiapitoisia hiilihydraatteja ja erityisiä phytokemikaaleja, jotka auttavat taistelussa hampaiden rappeutumista vastaan.

 

Kurpitsansiemenet

Kurpitsansiemenet sisältävät suklaan tavoin runsaasti tryptofaania, aminohappoa, joka on luonnollinen mielialan kohottaja.

 

Happamat kirsikat

Nämä herkulliset veijarit ovat täynnä antioksidantteja, jotka auttavat taistelussa muistinmenetystä, ylipainoa, kolesterolia ja diabetesta vastaan. Kirsikkamehu myös tutkitusti parantaa unenlaatua.

 

Mustikat

Mustikoilla on samoja ominaisuuksia kuin ryppyvoiteilla. Lisäksi ne ehkäisevät muistinmenetystä, parantavat motoriikkaa ja laskevat verenpainetta.

 

Vihreä tee

Vihreä tee ei ole ruoka, mutta sitä kannattaa silti juoda paljon. Vihreässä teessä on valtavasti antioksidantteja, jotka parantavat aivojen toimintaa, kiihdyttävät aineenvaihduntaa ja nopeuttavat rasvan palamista.

 

Lue myös: Näin vihreä tee edistää terveyttäsi

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Purewow.com
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Caroline Attwood