Hunajainen feta-smetanalohi

11.5.2022

Jos olet lohiruokien ystävä ja haluat herkutella oikein tosissani, niin valintasi on hunajainen feta-smetanalohi. Muista, että kun valitset kunnon raaka-aineet, niin kruunaat herkutteluhetkesi. (Kaupallinen yhteistyö: Hunaja-aitta).

Loheksi suosittelen islannin lohta tai villilohta. Näin vältyt ylimääräisiltä lohen kasvatukseen käytettäviltä mömmöiltä (esim. antibiootit). Unohda kevyt-smetana ja ota sellainen, jossa on kunnolla rasvaa. Smetana myös suojaa lohta uunissa ja lohi pysyy näin erittäin mehukkaana & maukkaana lautaselle asti.

 

 

Itse käytin tässä reseptissä Hunaja-aitan chili-hunajaa, jossa on tasainen, lempeän tulinen maku. Ei mitään ”sinne päin” tavaraa, vaan tuote, jossa on syvä, hyvä maku. Taustatietoa: Hunaja-aitta on kotimainen yritys, joka on tuottanut premium hunajaa ja makuhunajia sekä muita hunajatuotteita  jo yli 10 vuoden kokemuksella. Laadulla kyllästettyä valikoimaa löytyy, joten käy tutustumassa: hunaja-aitta.fi

Vinkki. Muistathan, että lohen optimaaliseen kypsentämiseen vaikuttavat uunin lämpötilan lisäksi itse uuni ja paistotila, sekä lohifileen koko. Muista siis tarkkailla ja testailla lohta noin puolen tunnin uunissa olon jälkeen. Parasta uunilohi on silloin, kun se on juuri ja juuri kypsää.

 

VALMISTUSAINEET

  • 600 g – 800 g Lohifilee
  • 2 tl rouhittua suolaa (rock salt, merisuola)
  • 1 prk smetanaa
  • 2 rkl chilihunajaa
  • 1 kpl puristetun limen mehu
  • ½ pakettia fetajuustoa
  • 1 kourallinen auringonkukan siemeniä

 

 

VALMISTUSOHJE

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen

Laita lohifilee uuniastiaan

Purista lohen pintaan limen mehu

Anna limen mehun hetken aikaa imeytyä loheen

Hiero suola tasaisesti lohen pintaan

Anna suolan imeytyä loheen hetken aikaa

Lämmitä hunajaa, jotta siitä tulee juoksevaa

Sekoita hunaja ja smetana

Sivele lohen pinta hunaja-smetanalla

Ripottele päälle fetajuuston palasia

Viimeistele pinta kurpitsansiemenillä

Laita lohi uuniin ja paista juuri ja juuri kypsäksi

Herkuttele, nauti ja voi hyvin

Lue lisää: ruoka & juoma uutisia

Kirjoittaja:

Kohokohdan vastaava tuottaja. Sisältötuotannot ydinosaamista. Ymmärrystä monimediallisesta toteutuksesta ja verkkostrategiasta. Vapaa-aikaa vietän mökillä vaimon ja koirien kanssa, sekä matkustellen. Hurahtanut kalastukseen ja ruoanlaittoon. Päivän kohokohta: ruoka-aika. Puhelin: 0440 953410