Yksi voimakas sana, joka voi pelastaa avioliittosi

15.5.2024

Elokuvassa Yes Man, Jim Carrey esittää oikein ovelaa tyyppiä, joka lopulta päättää sanoa ”Kyllä” uusille mahdollisuuksille miellyttääkseen ystäväänsä. Tämä ylikomittamishaaste muistuttaa yhteiskunnan kulttuuripiirrettä, joka hiljaa tappaa avioliittoja.

Ole rehellinen: kuinka vaikeaa sinun on sanoa ”Ei” pomollesi tai ystävillesi — se on melkein sietämätöntä. Olipa kyseessä sitten lapsesi kolmas lisäaktiviteetti tai naapurisi pyyntö koiranvahtikeikasta ilmaiseksi. Sinun täytyy joskus sanoa ei. Aikaasi vaativat pyynnöt ja vaatimukset ovat loputtomia. Mutta tosiasia pysyy samana — sinulla on viimeinen sana siinä, miten päätät käyttää aikaasi. Et voi vain sanoa ei, etenkin kun kyse on avioliiton pelastamisyrityksistä.

Sanan ”Ei” sydämessä on pelko tuomitsemisesta ja hylkäämisestä. Toivoen säilyttäväsi kasvosi ja välttääksesi hylkäämisen, muutut Kyllä-ihmiseksi. Ylilmitoitat oman aikasi, ja se imee energian suhteestasi. Haluat onnellisen avioliiton, mutta et voi mahdollisesti antaa sille tarvittavaa aikaa tai huomiota tämän onnellisen tilan saavuttamiseksi.

 

Se pieni, voimakas sana, jonka sinun täytyy sanoa, jos haluat pelastaa avioliittosi

Avioliitossa eläminen tyytyväisenä voi tuntua mahdottomalta tehtävältä. Tuntuu itsekkäältä, ettei halua antaa aikaansa pois. Joten kun joku kampanjoi avun puolesta tai pomo antaa ymmärtää, että sinun on osallistuttava enemmän töihin, epäröit, mutta kun syyllisyys iskee, myönnyt ja sitoudut.

Toinen syy on, että huomiosi sieppaavat jatkuvasti houkutukset ja lumous. Olipa kyseessä sitten hälytys Facebook-uutisvirrastasi tai iso, ihan talo, jonka huomasit lehdessä ja jonka haluaisit, niin nämä häiriöt vetävät sinut pois puolisostasi.

Mutta todellinen syy on tämä: olet niin huolissasi siitä miten muut ihmiset sinut näkevät, että unohdat tärkeimmän osan: miltä näytät puolisosi silmissä! Mieti kumpi on tärkeämpää: Mitä satunnaiset ulkopuoliset ajattelevat sinusta 35-vuotiaana vai kuka on yhä rinnallasi, kun olet 75? Se on itsestään selvää, joten kiinnitä enemmän huomiota kotielämääsi kuin julkiseen persoonaasi.

On todellinen riski onnellesi, kun sanot ”Kyllä” väärillä syillä sen sijaan, että sanoisit ”Ei” oikeilla syillä. Aivan kuten emo, joka lentää pois pesivien poikastensa luota. Se asettaa munansa vaaraan olla kotkan seuraava ateria. Asetat avioliittosi vaaraan sanoessasi ”Kyllä” merkityksettömille aktiviteeteille, jotka pakottavat sinut viettämään yhä enemmän aikaa (fyysisesti tai energisesti) poissa kumppaniltasi. Tulos on aviollisen tyytyväisyyden väheneminen, uusi, turha riita ja mahdollinen uskottomuus.

Monet avioerot ovat suoranainen seuraus siitä, että laiminlyöt puolisoasi liian kauan. Kotona tapahtuva huomion puute on kuin venäläisen ruletin pelaaminen. Menetät kosketuksen toisiinne (kirjaimellisesti). Kiinnostuksenne kasvavat eri suuntiin, ja se erityinen kipinä, jonka joskus jaettiin, hiipuu pois.

Mutta… Hyviä uutisia! On yksinkertainen ratkaisu pelastaa avioliittosi. Kaikki mitä tarvitaan, on nämä neljä vaihetta.

 

Avioliittosi pelastamisen 4 vaihetta

Opi harkitsemaan. Varmista, että omistat tarpeeksi aikaa ja energiaa ensin suhteeseesi (kaikki muu tulee sen jälkeen). Selvitä, mikä tekee avioliitostasi onnellisen ja mikä varastaa kaiken sen arvokkaan ajan liitostanne.

Ymmärrä, että ”Ei” on täydellinen lause. Emme oikeastaan ​​ole vastuussa muille selittelyistä. Joten, kun sanoo kohteliaasti ”Ei”, niin sen jälkeen ei ole pakko sanoa enää mitään..

Käännä kumppanisi kanssa sama sivu elämässä. Istu alas puolisosi kanssa ja keskustele elämäntyylistäsi hulluuden ympärillä. Käy kalenteri läpi, karo turhat ja yksinkertaista. Kun karsii ylimääräiset asiat, jotka eivät vahvista teitä pariskuntana, lisää samalla onnea liiton kuppiin. Sano ”Kyllä” asioille, jotka ovat tärkeitä, ja ”Ei” asioille, jotka vievät sinulta arvokkaita hetkiä.

Korvaa aina oleva kiire rentoutumisella. Olkaa taas pari. Järjestä säännöllinen treffi-ilta, peli-ilta tai ”sähkötön” ilta. Vaihtoehtosi ovat rajattomat! Huomaat, että olet paljon onnellisempi tekemällä asioita, jotka merkitsevät sinulle. Viettämällä enemmän aikaa puolisosi kanssa, stressi kodissasi vähenee, luonnollisesti. Ole mieluummin harkitsevainen ajan arvosta ja siitä, kuka sen saa käyttöönsä, kuin Kyllä-ihminen.

 

Mikä on sen kaiken arvoista

Jos et ole itsekäs oikein äijä, älä sano ”Kyllä” vain siksi. Kun sitoudut johonkin, varmista, että se on sen arvoista. Ja muista, sinulla on vain rajallinen määrä aikaa — käytä sitä viisaasti. Tee ajastasi merkityksellistä sanomalla ”Ei” kiireiselle juoksemiselle ja ”Kyllä” makeille hetkillesi hunajasi kanssa.

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Yourtango.com
Lähde: Unsplash.com