Tämä tapa makuhuoneessa auttaa pitämään parisuhteesi onnellisena

1.9.2020

Floridan yliopiston uusi tutkimus paljastaa, että hyvät yöunet voivat olla avain parempaan liittoon kumppanisi kanssa.

Tutkimusta varten tutkijat pyysivät 68 vastanainutta pariskuntaa (yksilöllisesti) dokumentoimaan heidän tyytyväisyyttään parisuhteeseensa sekä sitä, montako tuntia he nukkuivat joka yö seitsemän päivän ajan. Datan analysoinnin jälkeen tutkijat huomasivat, että ne puolisot, jotka nukkuivat enemmän kuin normaalisti, (joka oli noin 7,5 tuntia keskimäärin) sanoivat todennäköisemmin olevansa tyytyväinen avioliittoonsa sinä päivänä.

Toinen mielenkiintoinen tiedonmurunen: Aviomiehet (mutta valitettavasti eivät vaimot) raportoivat todennäköisemmin kokonaisvaltaista tyytyväisyyttä niinä päivinä, jolloin he saivat vähän lisäunta—vaikka he olisivatkin muistaneet negatiiviset kanssakäymiset kumppaninsa kanssa siltä päivältä. Käännös: Lisäunen saaminen ei saa sinua unohtamaan, että hän ei tiskannut—mutta hän puolestaan saattaa antaa siitä hyvästä sinulle samankaltaisen rikkomuksen anteeksi. Tutkimuksen kirjoittajat sanovat, että näiden erojen selittämiseen vaaditaan lisätutkimusta.

Vaikka emme voikaan sanoa olevamme hämmästyneitä siitä, että riittävän unen saaminen tekee sinusta onnellisemman kumppanin (pitää myöntää, että kaikki käyvät ärsyttäviksi silloin, kun olet rättiväsynyt), nämä löydökset ovat vain toinen muistutus siitä, että riittoisa torkuttaminen on tarpeellista terveydellesi sekä onnellesi.

LUE MYÖS: Tämän verran seksiä riittää onnelliseen avioliittoon

Etkö muista milloin viimeksi vetelit hirsiä enemmän kuin seitsemän tuntia? Nämä huonot nukkumistottumukset voivat olla syy silmäpusseillesi (ja kiviselle parisuhteellesi).

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Woman's Health
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay