Tee sokerista luopumisesta helpompaa – 5 todella toimivaa niksiä 

2.5.2024

Vilkaise 5 parasta vinkkiämme sokerin vähentämiseksi ja poistamiseksi ruokavaliostasi kokonaan.. Jokainen päivä rakentuu seuraavalle – pian päivä muuttuu viikoksi ja viikko kuukausiksi. Kokeile näitä vinkkejä:

 

Löydä makeus elämässäsi 

Yhteinen tekijä sokerihimoa kokevilla ihmisillä on itsestä huolehtimisen puute. He ovat usein niitä tyyppejä, jotka huolehtivat kaikista muista ja laittavat itsensä viimeiseksi. Joten heidän palkintonsa itselleen ovat makeiset. Mutta se, mikä todella puuttuu, on makeuden löytäminen omasta elämästä. Tilan luominen itselleen. Ajan löytäminen asioille, joita he todella rakastavat tehdä. 

Usein sokerihimoon alttiimpia ihmisiä ovat ne, jotka työskentelevät stressaavissa työpaikoissa, elävät stressaavia elämiä, täysin epätasapainossa. He ovat irronneet intohimoistaan elämässä, ja elämä on muuttunut sarjaksi velvollisuuksia nautinnon sijaan.

Joten ajan ottaminen tilan luomiseen ja makeuden löytämiseen omassa elämässä on erinomainen pitkän aikavälin strategia sokerin välttämiseksi. Jos henkilö on tyytyväinen kaikilla elämänsä osa-alueilla, on vähemmän syitä tarttua makeisiin stressaantuneena.

 

Kouluta makunystyräsi pitämään karvaasta

Kouluta makunystyräsi pitämään katkera maistuksen – se todella tekee paljon hillitäkseen sokerihimoa. Yritä syödä mahdollisimman paljon tavallista, maustamatonta kreikkalaista jogurttia, lisäksi karvaita vihanneksia kuten vesikrassia ja karvasmelonia. 30 päivän kuluessa makunystyräsi palautuvat ja himoitset vähemmän sokeria.

 

Ryhdy sokerietsiväksi

Yksi parhaista tavoista lopettaa lisätyn sokerin käyttö on tulla todella hyväksi sen löytämisessä. Pelkkä sokerin grammojen tarkastelu ei riitä, koska sokeri voi tulla luonnollisesti kuivatuista hedelmistä. Teollisuus on oppinut naamioimaan sokerin ja kutsuu sitä muilla nimillä.

Tässä kaksi tärkeää sääntöä: 1) jos se päättyy ”-oosiin”, se on sokeria, ja 2) jos se päättyy ”siirappiin”, se on myös sokeria. Joitakin yleisiä sellaisia, jotka näyttävät terveellisiltä mutta ovat silti sokeria, ovat ruskea riisisokeri, taatesokeri ja tietysti sakkaroosi, fruktoosi ja laktoosi.

 

Juo omenaviinietikkaa

Omenaviinietikka auttaa muuttamaan makunystyräsi siihen pisteeseen, että sokeriset ruoat maistuvat liian makeilta. On tutkittu ja huomattu, että ihmiset himoitsevat vähemmän roskaa, kun he hörppivät omenaviinietikkaa päivän mittaan. Huom pieni tilkka kerrallaan riittää sokerinhimon kitkemiseen.

 

Lisää luonnonmakeutta terveellisiin itse valmistettuihin ruokiin

Koska useimmissa kaupallisissa kastikkeissa on paljon lisättyä sokeria, makunystyrämme ovat tottuneet kaipaamaan makeutta salaateissamme. Jos lisäämme esim. kuivattuja hedelmiä salaateihimme, niin on erittäin todennäköistä, että lisäämme myös sokeria myös sokeria, sillä useimmat kuivatut hedelmät sisältävät lisättyä sokeria. Ole siis tarkkana valintojesi kanssa.

Kun valmistat ruoat alusta loppuun itse, niin tiedät mitä mikäkin annos sisältää.

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: MinbodyGreen.com
Lähde: Unsplash.com