Parisuhdeterapeutit paljastavat parisuhdeongelmien yleisimmät syyt

14.9.2020

Joidenkin tutkimusten mukaan yleisimmät syyt avioeroon liittyvät rahaan ja seksiin. Tilastotietoihin ei kuitenkaan ole aina luottamista, sillä asiantuntijoilta kysyttäessä jokainen nosti esille jonkin yleisen ongelman, jolla ei ole mitään tekemistä kummankaan edellä mainitun tekijän kanssa.

Kommunikaation puute

Psykoterapeutti Laura Youngin mukaan avioliiton suurin haaste on toimiva kommunikaatio. Puolison kanssa täytyy osata riidellä ilman jättämisellä uhkaamista, ja on muistettava että toisessa sillä hetkellä sietämättömiltä tuntuvat piirteet ovat luultavasti aina olleet osa häntä. Vaikka kommunikaatio on asia jonka voi oppia ajan myötä, sen opetteleminen heti suhteen alussa helpottaa huomattavasti.

Ette pidä tarpeeksi hauskaa yhdessä

Onko Netflixin katsominen tai omilla läppäreillä vierekkäin netissä surffailu käsityksesi treffi­illasta? Yhteiseen aikaan kannattaa siinä tapauksessa välillä panostaa hieman enemmän.

Ajanpuute

“Rakastumisvaiheen jälkeen avioparit unohtavat vaalia parisuhdettaan”, sanoo psykoterapeutti ja avioliittoneuvoja Jean Fitzpatrick. Pitkässäkin liitossa on tärkeää muistaa järjestää parisuhteelle aikaa arjen keskellä.

Olet tunteeton ­ tai liian tunteellinen

On tärkeää osata ilmaista itseään kehittävästi ja kertoa toiselle, jos tämä on satuttanut tunteitasi. Toisen satutetut tunteet on otettava huomioon ­ vaikka et itse kokisi tehneesi mitään väärää.

Läheisriippuvuus

“Sinun täytyy osata rakastaa itseäsi ennen kuin voit rakastaa ketään muuta”. Tässä kliseessä on oikeasti perää. Jos ryntää parisuhteeseen ennen kuin on sinut itsensä kanssa, päätyy usein vaan täyttämään omia tyhjiä aukkojaan.

Lähde: Self.com
Kuva: Unsplash / Ryan Holloway