Nämä ruoat vaikeuttavat painonpudotusta – pyri välttämään

12.5.2024

”En sano, että näitä ruokia ei saa koskaan syödä. Jos pidät niistä, kyllä, ne voivat sopia päivittäiseen kaloritavoitteeseesi”, Rizzo (arvostettu kuntovalmentaja) sanoo. ”On vain niin, että omien kokemusteni perusteella kuntovalmentajana viimeisen kuuden vuoden aikana nämä ruoat eivät ole erityisen edullisia painonpudotukselle tai yleiselle terveydelle.”

Tietysti nopein tapa laihtua on omaksua tasapainoisen ruokavalion ja säännöllisen liikunnan elämäntapa. Mutta jos yrität todella laihtua, voit mennä askeleen pidemmälle ja välttää seuraavia neljää ruokaa.

 

Pakasteruoat

Pakasteruokien viehätys on kiistaton: ne ovat erittäin vähän vaivaa vaativia. Mutta, ne ovat myös haitallisia painonpudotukselle. Olipa kyseessä paketti pakastepitsoja, Hot Pocketseja tai leivonnaisia, pakasteruoat ovat varmaankin huonoimpia ruokia painonpudotuksessa.

”Tämä ei koske kaikkia tuotemerkkejä. Tämä on tietenkin yleistetty lausunto. Mutta, kun menet ruokakauppaan, niin sinua pommitetaan monilla vaihtoehdoilla”, Rizzo sanoo. ”Suurin osa pakasteruuista ovat erittäin kaloripitoisia ja näin ollen epäterveellisiä. Monet pakasteruokien ainesosat ovat täysin roskaa, joten ne eivät edistä terveellistä kehon toimintaa, eivätkä laihduttamista”

Jos sinun on täytettävä pakastimesi, täytä se pakastevadelmilla ja vihanneksilla, tai tutustu epätavallisempiin terveellisempiin vaihtoehtoihin, kuten pakastettuihin kasvispihveihin.

 

Frappuccinot

Ei ole väliä kuinka herkullisia ne ovat, seuraavan kerran kun olet Starbucksissa, jätä Frappuccino (tai mikä tahansa muu sekoitettu kahvijuoma) väliin. Sen sijaan, jos haluat makean kofeiiniherkun, osta jotain hieman vähemmän ylellistä, kuten kylmä kauramaito latte tai jääkylmä amerikkalainen, jossa on hieman maustetta.

”Mainitsen Frappuccinot erityisesti, koska monet tilaavat niitä ajatellen vain saavansa kahvia ja todellisuudessa he saavat vain ylistetyn maitoshakin. Huom. jo pienessä kupillisessa voi olla yli 500 kaloria”, Rizzo sanoo.

Vielä pahempaa, nämä kalorit ovat sellaisia, joita kuntoasiantuntijat kutsuvat ”tyhjiksi kaloreiksi” – ruoka tai juoma, joka lisää päivittäistä kalorimäärääsi antamatta mitään terveyshyötyjä.

”Se on pääasiassa vain sokeria, joten se ei tee mitään hyvää sinulle”, Rizzo sanoo. ”Se ei pidä sinua kylläisenä. Se ei auta lihaksiasi korjaantumaan. Ja selvästi se tekee kalorin ylijäämässä syömisen todella helpoksi.”

 

Makeutetut myslit ja myslipatukat

Makeutetut myslit ja patukat ovat saavuttaneet terveellisen maineen vuosien varrella; ”mysli” termiin liittyy kuitenkin luonnollinen elämäntapa. Mutta todellisuudessa ne ovat petollisen epäterveellisiä välipaloja.

”Monet luulevat näitä terveellisiksi, koska niitä markkinoidaan sinulle sellaisina, mutta ne päätyvät tälle listalle, koska ne oikeasti ovat erittäin korkeakalorisia, erittäin korkean sokeripitoisuuden vuoksi”, Rizzo sanoi. ”Ne eivät oikeastaan tee mitään sinulle paitsi nostavat verensokeriasi. Ja kun verensokerisi laskee, niin saatat haluta lisää roskaruokaa.”

Patukoiden kätevyyttä ei kuitenkaan voi yliarvioida, varsinkin jos olet koko päivän menossa ja tarvitset nopeita välipaloja. Mutta, kun teet valintoja, niin etsi patukoita, joissa on runsaasti proteiinia (haluat vähintään 20 grammaa patukkaa kohden) ja vähän sokeria.

 

Keto, vegaani tai gluteeniton ruoka

Ketoruokavaliolla, vegaaniruoalla tai gluteenittomalla ruoalla voi olla todellisia terveyshyötyjä. Mutta monet tällaiset ruoat voivat olla salakavalammin huonoja painonpudotukselle. Ennen kuin poimit mitään valmiiksi pakattuja ruokia, jotka on markkinoitu suosittujen ruokavalioiden osana, tarkasta ravintosisältö ja jätä hyllylle kaikki, joissa on paljon sokeria tai transrasvoja.

”Nämä tuotteet on markkinoitu ihmisille ’terveellisempänä vaihtoehtona’, joten näet ne ja ajattelet, ’Voi, tämä auttaa minua laihtumaan, eikö? Se näyttää terveelliseltä.’ Ja se ei todellakaan ole totta,” Rizzo sanoo. ”Useimmat näistä prosessoiduista, pakatuista ruuista ovat vain ylistettyä roskaruokaa.”

Tietysti tässä on yksi suuri poikkeus Rizzon mukaan: ”Jos olet keliaakikko ja sinun täytyy syödä gluteenittomia tuotteita, tämä ei koske sinua.”

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Bestlifeonline.com
Lähde: Unsplash.com